RUGBY: RCM Galați a marcat doar zece puncte in două jocuri din DNS

7

În cele două etape disputate de la începutul ediței 2014 a Diviziei Naționale de Seniori, RCM Galați a marcat doar zece puncte. În primul meci, cel del Bârlad, au încheiat cele 80 de minute de joc fără să marcheze puncte, primul joc din DNS în care gălățenii au încheiat fără să pună puncte pe tabelă. Problemele în ofensivă sau lipsa de omogenitate, s-au văzut și în meciul cu Bucovina Suceava, în care gălățenii nu au reușit să culce balonul în terenul de țintă advers, în schimb au marcat  doar prin intermediul a două faze fixe.

Din cele zece puncte reușite de echipa gălățeană, cinci au fost marcate de Mădălin Caloianu, de altfel singurul marcator al echipei. Cele cinci puncte au fost marcate prin intermediul unei transformări și a unei lovituri de pedeapsă, ambele cu Bucovina Suceava. Celelate puncte ale echipei au fost marcate cu ajutorul unui eseu de penalizare în meciul de duminică cu Bucovina Suceava. Neoficial cele cinci puncte ar putea fi atribuite căpitanului Gabriel Dănăilă, pentru insistența cu care a luptat la faza din finalul meciului cu Suceava în urmă căruia Bucovina a fost sancționată cu eseu de penalizare. Următoarul meci în care XV-le Galațiului are șanse de marca puncte și eseuri este sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 10.00, la Arada, în jocul cu cei de la CSU Aurel Vlaicu Arad.

Sezonul trecut cel mai bun marcator pentru RCM Galați a fost centrul Gabriel Partenie cu 77 de puncte, 60 în sezonul regulat și 17 în play-out, prin intermediul a 17 transformări, 11 lovituri de pedeapsă și 2 eseuri. Cele mai multe puncte, într-un meci au fost marcte de Partenie, în victoria din sezonul regulat cu CSU AV Arad, când a marcat 14 din cele 19 puncte ale echipei, o transformare și 4 lovituri de pedeapsă.  Un alt meci în care a marcat un număr mare de puncte, este cel de acasă cu Poli Agro Iași, când a pus pe tabelă 13 puncte, prin intermediul a 3 lovituri de pedeapsă și 2 transformări. Al doilea în clasamentul marcatorilor a fost Constantin Badea cu 30 de puncte, prin intermediul a 6 eseuri. De altfel, mijlocașul la grămadă a macat sezonul trecut, cele mai multe eseuri pentru RCM Galați, șase. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal