FOTBAL: Derby-ul județean Sporting Liești-Oțelul II, deschide returul play-out-ului

5
Derby-ul județean din Liga a III-a, dintre Sporting Liești și satelitul de la Oțelul, își va disputa un nou episod. La finalul acestei săptămâni sâmbătă, 17 mai, de la ora 18.00, pe ”Liești Arena”, cele două grupări gălățene se vor confrunta pentru ultima oară oficial în acest sezon, în primul meci din returul turneului play-out, pentru evitarea retrogradării, etapa a VI-a, din zece.   
Cele două divizionare ”C” gălățene, s-au întâlnit de trei ori în ediția curentă a Ligii a III-a. Oțelul II este în avantaj în jocurile cu Sporting Liești. În sezonul regulat, în tur, la Galați, debutanta Sporting Liești, a produs prima surpriză, prin victoria 1-0 în fața satelitului de la Oțelul. Meciul din returul sezonului regulat, a fost câștigat de Oțelul la scor de neprezentare 3-0, pe ”Liești Arena”, cu Bocar Djumo, marcator a două dintre cele trei goluri. În turul play-out-ului, Oțelul II a învins la limită cu 1-0, iar golul satelitului a fost marcat de un alt jucător din lotul echipei de prima ligă, Georgel Pungă. 
Oțelul II este fără înfrângere în play-out, unde a înregistrat o singură remiză, pe terenul ”lanternei” Rapid Fetești, în celelalte jocuri ”oțelarii” au trecut la scor de Callatis Mangalia și Conpet Cireșu. Evoluția bună din turul play-out-ului a apropiat echipa gălățeană de primul loc în clasament, locul șapte în clasamentul general, poziție de pe care Oțelul II a intrat în play-out. Față de sezonul regulat Sporting Liești și-a păstrat pzoția, locul patru, zece în clasamntul general. În play-out, pe lângă înfrângerea cu Oțelul II, Sporting Liești a mai pierdut la limită la Mangalia și a învins Rapid Fetești și Conpet Cireșu. Pentru jocul de sâmbătă cele două grupări gălățene vor lupta pentru obiective diferie, Oțelul II cu o victorie ar putea urca în fruntea clasamentului, locul șapte în clasamentul general, iar Sporting Liești dacă va câștiga cele trei puncte și cu un joc al rezultatelor favorabil, ar putea părăsi locul patru în play-out, zece în clasamentul general, care poate duce la finalul sezonului în Liga a IV-a. 
Clasament play-out înaintea primei etape din retur: 
1 Callatis Mangalia 25 de puncte, 14 jocuri
2 Oțelul II 24 de puncte, 14 jocuri
3 Conpet Cireșu 21 puncte, 14 jocuri
——————————————
4 Sporting Liești 20 de puncte, 14 jocuri
——————————————
5 Rapid Fetești 15 puncte, 14 jocuri 
6 Progresul Cernica-echipă retrasă. 
În celalalt meci al etapei, Rapid Fetești va juca în aceiași zi, de la aceiași oră, pe teren propriu cu brăilenii de la Conpet Cireșu. Din cauza retrageri celor de la Progresul Cernica, Callatis Mangalia stă.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal