FUTSAL: David Asandei: ”Din sezonul viitor vrem să înființăm echipă satelit”

4

În intervenția de la Lider Sportiv, antrenorul de la United, David Asandei, a mai vorbit despre: politica de transferuri a echipei, locul de unde selectează jucătorii pentru echipă, cât și despre viitoarea echipă satelit.
David Asandei: ”La Sfântu Gheorghe printre marcatorii golurilor noastre au fost George Buleandră și Octavian Cireș, doi dintre componenții echipei naționale de tineret (U 21). Cei doi, Buleandră și Cireș, provin de la Liceul Sportiv Galați. Avem o colaborare foarte bună cu directoul de acolo, domnul Păunescu. De asemenea, Cătălin Ivan și Mihai Bâgu, sunt jucători  proveniți tot de la LPS.  O mare parte din jucătorii pe care îi selectăm sunt jucători care după ce ajung la 18 ani, termină junioratul, rămân fără angajament și vin la noi. Din sezonul viitor vrem să înființăm echipa satelit, care să evolueze în Liga a II-a. Cei de la Sfântu Gheorghe au adus patru spanioli pentru a se clasa în primele patru. Noi suntem în primele patru cu jucători gălățeni. Avem jucători talentați, vrem să înființăm echipa satelit, pentru ca tinerii de 16-18 ani să crească, să aibă și cât mai mult jocuri. Din sezonul viitor, pentru prima echipă, vrem să transferăm și jucători de valoare, care au jucat la echipa națională. Avem ceva discuții cu jucători din străinătate”.

În futsalul din România, doar campioana City us Târgu Mureș deține echipă satelit, care joacă în Liga a II-a. Cele două echipe City us s-au întâlnit în sferturile cupei, iar câștig de cauză a avut evident prima echipă. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal