LIDER SPORTIV: Liviu Ciubotariu: ”În vară vrem să organizăm Galați Beach Cup”

4

Invitat în studioul Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a vorbit despre situația fotbalului din județ: 
Liviu Ciubotariu: ”Fotbalul gălățean la nivel superior nu stă deloc bine. La Liga a IV-a și a V-a, însă stăm bine, aici fotbalul este amator. Avem echipe 14 echipe în Liga a IV-a, în Liga a V-a, avem două serii, de câte opt echipe, juniori C, D, E. La juniori E, Oțelul a câștigat recent turneul zonal. 

Obiectivele mele ca președinte la AJF Galați, ar fi să continui ce am început în cei patru ani cât am fost vicepreședinte. Atragerea cât mai multor echipe în Liga a IV-a și a V-a, cât mai multe echipe de juniori, fără taxe la juniori, să avem cât mai multe competiții. În vară vrem să organizăm, la fel ca anul trecut, o competiție de fotbal pe plajă „Galați Beach Cup”. Anul acesta competiția va fi de mai mare amploare, câștigătoarea va participa la Turneul Final de la Mamaia. 

Eu nu vreau să introducem sistemul play-off și play-out la Liga a IV-a. La Liga a II-a s-a introdus și este un eșec, o prostie. Am introdus sistemul play-off în seria a II-a, din Liga a V-a unde avem opt echipe, dar cu toate punctele din sezonul regulat, nu ca la Liga a II-a. Eu vreau cât mai multe echipe, la începutul sezonului actual din Liga a IV-a am avut 15 echipe, pentru sezonul viitor vreau 16 echipe în Liga a IV-a cu 30 de etape.

La nivel județean sunt orgolii mai, fotbalul este sportul cel mai popular, singurul sport în aproape toate comunele din județ. Cele mai mari rivalități erau între Liești și Ivești, dar acum Lieștiul este în Liga a III-a și nu se mai întâlnesc.

Activitatea fotbalistică în județ depinde de factorii locali. Sporting Tecuci s-a retras, deși a venit un primar nou care a promis că va ține echipe, dar în iarnă, Sporting Tecuci s-a retras, din cauza problemelor financiare. Am înțeles că din vară vor reveni cu Victoria Tecuci, echipă care a jucat cu ceva timp în urmă în Liga a III-a. La Liga a IV-a nu e nevoie de un buget așa mare, pentru strictul necesar este nevoie în jur de 150 de milioane de lei vechi. 

Sunt echipe cu buget de două miliarde lei vechi, cum este Avântul Valea Mărului, au jucători din Galați, au promovat din Liga a V-a, în a IV-a, Avântul Vânători este o echipă altă echipă cu buget”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal