LIDER SPORTIV: Liviu Ciubotariu: ”La Liești este cea mai modernă bază sportivă din județ”

6În intervenția de la Lider Sportiv, președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu, a mai vorbit despre: bazele sportive din județ, foștii jucători din ligile superioare care activează în Liga a IV-a sau a V-a, cei mai promițători arbitri din județ și nu numai.

Liviu Ciubotariu: ”În Liga a IV-a și a V-a, evoluează o serie de jucători care au trecut pe la Oțelul sau Dunărea. De exemplu, Romeo Buteseacă joacă la Petrolul Schela, Sandu Cernat la Victoria Independența, Eugen Baștină la Fulgerul Smulți, Cristi Crăciun a jucat la Fulgerul Smulți, o mare parte din juniorii care nu urcă la Liga a II-a sau a III-a, vin și joacă în Liga a IV-a sau a V-a. În județ, (exceptând municipiul Galați) cea mai modernă bază sportivă este la Liești, la fel la Ivești este o bază sportivă frumoasă, asta datorită rivalității dintre cele două comunități. Teren nou este la Ghidigeni, mai sunt terenuri bune la Umbrărești, la Smulți, iar la Schela se construiește un teren nou. Pentru a juca în Liga a IV-a, echipele trebuie să îndeplinească o serie de condiții, echipă de juniori, gard împrejmuitor ș.a.   

Pentru promovarea în Liga a III-a, deocamdată nu este stabilit cum va fi barajul, turneu în trei, sau un singur meci. La ultimul Comitet Executiv de la FRF nu s-a votat nimic. Probabil se va stabili la următorul comitet. Dacă ar fi barajul în trei, s-ar disputa pe 19, 21 și 23 iunie. Anul trecut la Galați s-a jucat un meci de baraj, unde eu am fost și arbitru și organizator. E greu de spus care vor fi adversarii de la baraj ai celor de la Metalosport, nu va mai fi Vaslui, adversara de anul trecut. 

Galațiul are doi arbitri în Liga 1, Adrian Cojocaru și Marius Bocăneală, li se spune că nu oficiază în Liga 1 din cauza Oțelului, care este în lupta pentru evitarea retrogradării. Din vară sperăm să facă saltul la Liga I, Bogdan Anghelinei și Florin Vișan, ambii au fost la cursuri de Liga I. 

Comisia Județeană a Arbitrilor are în jur de 80 de arbitri. La Liga a IV-a baremul este de 90 de lei centralul și 80 de lei asistenții, plus transportul care este decontat. Anual organizăm cursuri pentru arbitri, gratuit, din spetembrie până în decembrie. 


Pentru campionatele de juniori ne ajută foarte mult echipele din primele ligi, Oțelul și Dunărea. Ele sunt obligate să aibă echipe de juniori, atât Oțelul cât și Dunărea au centre de juniori foarte bune. În județul Galați sunt în jur de 2000 de juniori legitimați, iar Oțelul și Dunărea au cei mai mulți”. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal