RUGBY: Gălățenii George Rusu și Cristi Boboc participă la Campionatul European U 19

4

În perioada 9-12 mai, echipa națională U 19 (sub 19 ani), de rugby în șapte a României, ”stejăreii”, va participa la Campionatul European din Portugalia. La reuniunea din Portugalia, vor participa 16 echipe, acesta fiind împărțite în patru grupe. ”Stejăreii” au fost repartizați în grupa B a competiției, alături de: Rusia, Lituania, Letonia.

În lotul cu care România va aborda Campionatul European, se regăsesc și doi jucători de la RCM Galați, George Rusu și Cristi Boboc. În pegătiri cu naționala a fost și Costel Manolache, însă, din cauza unei accidentări, gălățeanul nu va mai participa la Campioantul European.

”Stejăreii” au pregătit Europeanul de rugby în 7, cu un cantonament lung la Bârlad, unde au susținut o serie de jocuri de verificare și un stagiu de pregătire în Polonia. În jocurile de la Bârlad și din Polonia, printre marcatorii echipei naționale s-au aflat și gălățenii. George Rusu a marcat două eseuri, iar accidentatul Costel Manolache a culcat de șase ori balonul în terenurile de țintă adverse.

Pentru rugbyștii gălățeni convocările la loturile naționale nu sunt un lucru nou. La ultima ediție a Europeanului U 19, rugby în XV, din Portugalia, Cristi Boboc, a făcut parte din lotul ”stejăreilor”. De asemenea, Costel Manolache, Cosmin Tihan, George Rusu, sunt prezențe constante la actiunile echipelor naționale de juniori ( U18, U 19), în VII sau în XV.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal