RUGBY: George Rusu și Cristi Boboc au marcat pentru ”stejărei” la Campionatul European

4
stânga George Rusu, dreapta Cristi Boboc
Timp de două zile, în Portugalia, la Lisabona, România a jucat la Campionatul European de rugby în 7, sub 19 ani, competiție la care orașul nostru a fost reprezentat de doi ”stejărei”, George Rusu și Cristi Boboc. Reprezentativa României a terminat competiția disputată în Portugalia pe locul șapte. Cei doi gălățeni legitimați la RCM Galați, componenți ai echipei de seniori, Geroge Rusu și Cristi Boboc, au patrticipat activ la ocuparea locului șapte de către ”stejărei”. 
În prima zi a competiției, Cristi Boboc, gălățeanul a fost căpitanul reprezentativei la Campionatul European, a marcat o încercare în victoria României 38-5 cu Letonia. Apoi, în meciul cu cealaltă țară baltică, Lituania, George Rusu și-a trecut numele pe lista marcatorilor prin intermediul unui eseu. Geroge Rusu și Cristi Boboc nu au fost la prima conpetiție de anvergură europeană la care au participat. Cei doi sunt componenți de bază ai loturilor naționale sub 19 ani, de rugby în VII sau în XV, făcând parte din lotul U 19 cu care România a abordat Campioantul European de rugby în XV, tot din Portugalia. În pregătiri cu lotul național U 19 a fost și Costel Manolache, un alt tânăr de viitor de la RCM Galați.
La Europeanul U19, România a înregistrat rezultatele:  33-7 (26-0) cu Lituania, 38-5 cu Letonia, 0-7 cu Rusia. În sferturi ”stejăreii” au pierdut 5-24 cu Franța, apoi au jucat pentru stabilirea locurilor cinci-opt. În semifinalele cinci-opt, au pierdut 5-12 cu Belgia, apoi în finala pentru locurile 7-8 au trecut de Italia cu 29-0.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal