RUGBY: RCM Galați s-a impus în fața Stejarilor din Buzău, în Divizia Națională de Juniori U 18

6
Duminică s-a disputat una din ultimele etape din grupa Moldova, Divizia Națională de Juniori U 18, cea de a VIII-a. La Galați, pe „Municipal”, juniorii mari de la  RCM Galați au jucat pe teren propriu cu Stejarul Buzău. Dacă gălățenii luptă pentru primul loc în grupă, pentru cei de la Buzău jocul cu RCM a fost poate ultima șansă de a se califica mai departe la Turneul Semifinal. 
Așa cum era de anticipat, jocul de pe „Muncipal” a fost încrâncenat, viu disputat, dar la final s-au impus juniorii gălățeni cu 24-21. Punctele gălățenilor au fost marcate de: Ionuț Cucu, Cristi Schwartz, Adrian Munteanu și Daniel Părvu. Trebuie menționat faptul că pe finalul primei reprize, gălățenii au rămas în XIV, după ce Adrian Chiper a fost sancționat cu cartonaș galben și a privit de pe margine timp de zece minute prestația colegilor. 
Cealaltă echipă gălățeană din DNJ U 18, CSȘ Tecuci a pierdut în etapa curentă jocul disputat pe terenul celor de la LPS Focșani, 46-19. Înfrângerea de la Focșani îndepărtează gruparea din Tecuci de locurile care asigură calificarea la Turneul Semifinal. După opt jocuri, CSȘ Tecuci este pe locul trei, cu 23 de puncte, poziția tecucenilor fiind serios amenințată de cei de la LPS Focșani. 
După victoria cu RC Stjarul Buzău, RCM Galați este pe locul doi în serie cu 27 de puncte, din opt jocuri, șase victorii, două înfrângeri, esaveraj 165-79. Față de primul loc în grupă, ocupat de cei de la CSȘ Gura Humorului, gălățenii sunt despărțiți de patru puncte. 
Etapa viitoare se va juca duminică, 18 mai. RCM Galați va juca în derby-ul seriei cu cei de la CS Școlar Gura Humorului, iar CSȘ Tecuci va juca pe terenul celor de la RC Stejarul Buzău. Pe teren propriu RCM Galați va mai juca în ultima etapă 25 mai, de la ora 11.00, cu ultima clasată RC Brăila.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal