RUGBY: RCM Galați vrea prima victorie în DNS 2014 cu revelația CS Năvodari

7

Fără victorie în patru etape, trei jocuri, din DNS 2014, seniorii de la RCM Galați, vor să obțină primul succes din actuala stagiune în etapa a V-a. Sâmbătă, 3 mai, de la ora 10.00, XV-le Galațiului va juca pe stadionul „Municipal”, fostul „Gloria”, cu CS Năvodari, pentru primul succes în DNS 2014. 
Pentru a-și adjudeca punctele aferente victoriei, gălățenii vor avea de înfruntat CS Năvodari, revelația actualului sezon al Diviziei Naționale de Seniori. Dacă gălățenii nu au reușit să obțină încă prima victorie, cei de la Năvodari au câștigat deja două meciuri din cele patru disputate. Ultima victorie a constănțenilor a fost etapa trecută pe teren propriu 80-8! cu cei de la CSU AV Arad. Cealaltă victorie a fost 11-10 pe terenul celor de la Bucovina Suceava. 
RCM Galați și CS Năvodari, sunt vechi cunoștințe. Au promovat împreună din Divizia A cu două sezoane în urmă, iar sezonul trecut au jucat în play-out și au retrogradat împreună. În DNS s-au întâlnit de patru ori. Bilanțul jocurilor din liga secundă le este favorabil gălățenilor, au învins de trei ori, 32-12 la Galați, în sezonul trecut regulat, 17-14 și 29-26 în play-out. Constănțenii s-au impus în sezonul regulat  la Năvodari cu 40-18. În precedentele sezoane, când ambele echipe evoluau în Divizia A, cele două echipe și-au împărțit victoriile, în 2012, la Galați, RCM-ul s-a impus cu 50-17 și 20-17, iar Năvodariul a câștigat meciurile de pe propriul lor teren, 36-30 și 32-27, în jocul decisiv pentru accedera în play-off-ul Diviziei A. În 2011, la Năvodari au câștigat constănțenii cu 30-25, iar la Galați, RCM-ul cu 5-0, la masa verde prin neprezentarea celor de la Năvodari. În 2010, la unul din primele sezoane cu echipa gălățeană la nivel de seniori, CTTV Galați pe atunci, a învins o singură dată din 4 jocuri echipa din Năvodari, la Galați cu 29-21, celelalte 3 meciuri au fost câștigate de constănțeni, la Galați 17-7, iar la Năvodari 41-17 și 24-8. 
După patru etape din sezonul regulat al DNS 2014, RCM Galați este pe locul șapte, ultimul, cu un singur punct, bonus, obținut după înfrângerea de la Arad, esavraj 24-64. Cele două victorii, în patru jocuri disputate, au propulsat CS Năvodari pe locul doi în clasament cu zece puncte, esaveraj 127-68. După meciul cu CS Năvodari, până la finalul turului gălățenii mai au de jucat pe terenul liderului neînvins Poli Agro Iași și pe teren propriu cu Știința Petroșani.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal