RUGBY: Seniorii de la RCM Galați termină sezonul de vară pe terenul ”sperietoarei” Bucovina Suceava

5
În ultima etapă din sezonul de vară, Divizia Națională de Seniori, RCM Galați va juca la Suceava, pe terenul uneia dintre cele două echipe neînvinse de gălățeni în DNS, ”sperietoarea” Bucovina Suceava. După cele trei meciuri consecutive echipele din fruntea clasamentului cu liderul Poli Agri Iași, sau Știința Petroșani și RC Bârlad, viceliderele la ora confruntării cu gălățenii, sâmbătă RCM Galați va juca cu o echipă din aceiași zonă de clasament Bucovina Suceava. 
Galațenii sunt pe locul șapte, ultimul în DNS, cu șase puncte din șapte jocuri, o victorie, șase înfrângeri, esaveraj 70-205. Bucovina Suceava este pe locul cinci cu 14 puncte, trei victorii, esaveraj 120-134. După actuala configurație a clasamentului, la finalul sezonului regulat cele două echipe vor juca în turneul pentru evitarea retrogradării. 
RCM Galați și Bucovina Suceava sunt la al treilea sezon în care se vor confrunta la nivelul seniorilor, de fiecare dată echipa din Suceva s-a impus în fața gălățenilor. Prima dată s-au duelat în ediția 2012 din Cupa României, iar Bucovina Suceava a învins la Galați cu 15-41 (10-36). În 2012, cele două echipe evoluau în eșaloane diferite, RCM Galați juca în Divizia A, iar Bucovina Suceava evolua, la fel ca acum, în Divizia Națională de Seniori. Sezonul trecut cele două grupări s-au întâlnit de patru ori, în DNS, iar toate cele patru meciuri au fost căștigate de cei de la Suceava. Două jocuri au fost în sezonul regulat, două în play-out. În sezonul regulat bucovinenii s-au impus 13-6 la Galați și 22-14 la Suceava. Jocurile din play-out, au fost câștigate de Bucovina Suceava, 17-8 la Galați și 24-10, la Suceava. În tur, la Galați, Bucovina a câștigat cu 22-10, după ce la pauză gălățenii au condus cu 3-0.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal