RUGBY: Victorie! RCM Galați a învins Știința Petroșani

9

Cu o oră mai târziu față de programarea inițială, din cauza finalei fazei naționale rugby tag, RCM Galați a obținut prima victorie stagională, după ce au învins cu 18-14, Știința Petroșani, echipa afaltă pe locul doi înaintea ultimei etape din turul DNS 2014. 
Prima parte s-a terminat 5-7. A fost o repriză echilibrată, cele două echipe și-au împărțit momentele de superioritate. Știința a început mai bine, a dominat prima jumătate a reprizei, a forțat să marcheze, gălățenii au ținut piept oaspeților și au ieșit din apărare cu baloane trimise îm tușă de Gabriel Partenie sau căpitanul Gabriel Dănăilă. Știința a concertizat dominarea pe la jumătatea reprizei, cu un eseu transformat, 0-7. Imediat gălățenii au oferit replica, s-au instalat în terenul advers, au echilibrat balanța dominării. Cu două minute înainte de final, după o fază în care au stat minute bune în preajma terenului de țintă advers, Cosmin Tihan, a redus din diferență cu un eseu. Încercarea nu a putut fi transformată de Gabriel Patrenie, cel mai aprig adversar a fost vântul care sufla din față dar și distanța și poziția, undeva în margine. La pauză Știința a intrat cu avantaj fragil 5-7. 
Repriza secundă nu a început prea bine pentru RCM Galați, Geroge Georgrescu s-a accidentat, iar locul său a fost luat în linia I de Claudiu Crabeț. Știința a dominat teritorial începutul părții secunde, dar gălățenii au marcat. În plină dominare a oaspeților, gălățenii au scăpat pe contraatac, acținue finalizată cu un eseu marcat pe centrul buturilor de fundașul Florin Estoica, astăzi aripă. La transformare, Gabriel Partenie nu a întâmpinat probleme și RCM Galați a trecut în avantaj 12-7. După ce au marcat și a doua încercare a jocului, conștineți că avantajul nu este suficient pentru victorie, gălățenii se fixează în terenul advers și obțin prima lovitură de pedeapsă a jocului din poziție bună de a fi trimisă la ”bețe”. Centrul Gabriel Partenie, astăzi numărul 10, mijlocaș la deschidere, a transformat iar RCM Galați a trecut în avantaj 15-7. Conduși pe tabelă cei de la Știința se aruncă în atac în căutarea punctelor care să le permită egalarea, mută jocul în terenul gălățean. La primele atacuri apărarea gălățeană a rezistat însă, cei de la Știința nu au cedat și a marcat un nou eseu transformat, iar scorul a devenit 15-14, avantaj minim pentru RCM. Gălățenii nu acuză șocul, se pun din nou la joc, coordonați de antenorul Daniel Vlismas, acesta a fost astăzi responsabil cu apa și conul de transformare, după ce Adrian Maftei a fost eliminat de arbitru. Cu cinci minute înainte de finalul jocului, obțin o nouă lovitură de pedeapsă, din poziție bună de transformare. Gabriel Patrenie a fost ”în picior” și a transformat, iar jocul s-a încheiat cu victoria gălățenilor 18-14. 
Pentru RCM Galați au evoluat azi din primii XV și cei doi ”stejărei”, George Rusu și Cristi Boboc, întorși recent de la Campionatul European U 19, rugby în 7. De altfel, deși înainte de debutul sezonului RCM Galați a trasferat o serie de jucători de la Stejarul Buzău sau CSM București, astăzi a fost ”victoria localnicilor”, toate punctele au fost marcate de jucătorii gălățeni. Tihan și Estoica câte un eseu, Partenie două lovituri de pedeapsă și o transformare.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal