FOTBAL: Metalosport și Gloria Ivești luptă pentru Cupa României

13

Cele mai bune două echipe din Liga a IV-a Galați, campioana și recent promovata în Liga a III-a, Metalosport și vicecampioana, Gloria Ivești, vor încheia sezonul în fotbalul județean cu finala Cupei României. Sâmbătă, 28 iulie, de la ora 11.00, pe stadionul „Nicu Nour”, din Ivești, cele două grupări vor lupta pentru cel de al doilea trofeu pus în joc de Asociația Județeanî de Fotbal Galați, Cupa României. 
În sezonul recent încheiat din Liga a IV-a, în  meciurile dintre cele două echipe este egalitate. Cele două jocuri s-au încheiat cu același scor 2-0, pentru gazde. La Galați, Metalosport a învins cu 2-0, iar la Ivești, Gloria a învins tot cu 2-0, acesta fiind prima înfrângere (din cele două) a gălățenilor de sezonul trecut. 
Metalosport și Gloria Ivești au intrat în cupă în turul III. Campionii de la Metalosport au trecut la debut de concitadinii de la Quantum Club cu 5-3. În sferturi și semifinale, Metalosport a avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a se califica mai departe. Foresta Șendreni, echipă de Liga a V-a, a fost învinsă de Metalosport în sferturi, cu 4-3 după loviturile de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar și prelungiri scorul a fost 1-1. În semifinale, Metalosport a jucat la Băleni cu cei de la Avântul Valea Mărului și a obținut calificarea cu 5-2, după loviturile de departajare, după 90 de minute și prelungiri scorul a fost 2-2. Gloria Ivești a eliminat în optimi Avântul Drăgănești cu 3-2. În sferturi a trecut de Muncitorul Ghidigeni cu același scor 3-2, iar în semifinale a trecut, la Galați, cu 5-0 de Viitorul Costache Negri. 
Pentru meciul de sâmbătă, Comisia Județeană de Arbitri, din cadrul AJF Galați a delegat arbitrii: Ionuț Flavius Cojocaru-central, Daniel Petrișor Vlase și Adrian SorinTrandafir-asistenți. 
Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, va juca în primul tur național al Cupei României. Sezonul trecut Sporting Liești a câștigat faza județeană a cupei după ce a învins în finală Quantum Club Galați cu 5-1.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal