FOTBAL: Vali Ștefan: ”O parte din sufletul meu este la Galați”

7

Invitatul special de la Lider Sportiv de la Pro FM-Lider FM, Vali Ștefan, a intervenit în direct prin intermediul telefonului din Cipru și a vorbit despre performanțele sale ca antrenor în Cipru, atașamentul față de clubul Oțelul și orașul Galați și posibilitatea de a reveni la Oțelul în postura de antrenor la Centrul de Copii și Juniori.  


Vali Ștefan: ”Acum sunt în Cipru, antrenor la juniori. Sezonul trecut am antrenat Omonia Nicosia juniori sub 17 ani cu care am luat campionatul, iar cinci jucători din acea echipă au fost promovați la echipa mare a clubului Omonia. Sezonul acesta am antrenat Olimpia Nicosia, unde am luat din nou campionatul la juniori U 17, iar trei jucători au fost promovați la echipa mare. Din sezonul viitor mă reîntorc la Omonia Nicosia, poate la tineret, poate la U 17.    Am urmărit tot ce ține de Oțelul, m-am bucurat enorm că au evitat retrogradarea, ar fi fost un lucru extrem de urât să retrogradeze, ar fi fost mare păcat ca Oțelul să retrogradeze. Mă bucur că au scăpat, mă neliniștește faptul că imaginea Oțelului nu este bună, este mânjită foarte mulți mă i-au ”la mișto”, îmi pare rău că e târât numele Oțelul în astfel de discuții, este păcat că și Oțelul a intrat într-un con de mizerii, de vorbe care nu fac cinste deloc, aici nu mă refer la jucători ci la tot ce se întâmplă în cadrul clubului în conducere. 

Nu m-am gândit să revin la Galați, odată ce am făcut pasul, nu a fost ușor să mă despart de casă de familie, o parte din sufletul meu este la Galați, dar nicodată să nu spiu niciodată. Deocamdată nimeni nu mi-a oferit nimic și nu este cazul să vorbim de așa ceva. Aici în Cipru m-am stabilit bine, oamenii recunosc ce am făcut ca fotbalist și ca antrenor, nu cred că m-aș întoarce. După cum am auzit antrenorii de la juniori sunt tratați foarte urât în România, nu au condiții de performanță, sunt remunerați foarte slab și nu pot duce viață de om civilizat, de performanță nu mai zic. 

Sincer m-a mișcat profund mesajul suporterilor de la prededenta ediție a Cupei Dunărea Bătrână, ”Vali Ștefan căpitan, ca Baresi la Milan”, nu pot să ascund că mi-au dat lacrimile. Eu o să fiu cu siguranță cu inima și cu sufletul alături de Oțelul și mi-aș dori să aud numai de bine despre echipa care mi-a dat totul.       

Nu știu dacă eu sunt în măsură să dau mesaj oamenilor din conducerea clubului Oțelul, cei de acolo știu mai bine. Le transmit felicitări acelor suporteri care au rămas alături de echipă și au crezut în salvarea de la retrogradare. Să rămână alături de Oțelul la bine și la greu, niciodată să nu părăsească echipa. În spatele echipei sunt generații care au făcut sacrificii si îi rog pe suporeri să susțină echipa Oțelul, când susții Oțelul susții întreaga generație de jucători care au pus umărul să ridice Oțelul pe culmile fotbalului românesc, îi rog să susțină Oțelul necondiționat în special cei care au terminat ultimul campionat, au fost presiuni enorme petru ei să scape de retorgradare”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal