RUGBY: Gălățenii de la RCM au fost surclasați de RCJ Farul Constanța

5

Ajunși cu 45 de minute înainte de începutul meciul la stadionul din Constanța, seniorii de la RCM Galați nu au putut pune prea multe probleme gazdelor de la Farul Constanța în primul meci al grupei Dobrogea din ediția 2014 a Cupei României. Echipa gălățeană a pierdut 102-6, la pauză 52-6, jocul de pe terenul celor de la RCJ Farul Constanța, locul trei în Superliga. 
Echipa din Constanța a fost la cârma jocului în toate cele 80 de minute experiența superioară și lotul mult mai valoros, pentru RCJ Farul au evoluat și o serie de jucători străini, în timp ce RCM Galați s-a prezentat la meci cu doar trei rezerve, au făcut ca la final constănșenii să câștige cu o diferență de aproape 100 de puncte și 16 eseuri marcate. RCM Galați a abordat jocul de pe terenul Farului cu un lot redus numeric și extrem de tănăr, de la gălățeni a lipsit o mare parte din jucătorii transferați la începutul sezonului de la Stejarul Buzău și CSM București.  

Cele șase puncte gălățene au fost marcate de Gabriel Partenie, astăzi din nou uvertură, din două lovituri de pedeapsă. Primele puncte au fost puse pe tabelă de gălățeni în minutul 18. La scorul 17-0, căpitanul Gabriel Dănăila a scos balonul din grămadă, apoi a plecat într-o cuursă senzațională de aproape 40 de metri pe contraatac fiind oprit de apărătorii constănțeni la cinci metri de buturi central. Căpitanul a obținut lovitură de pedeapsă, iar Gabriel Partenie, al doilea căpitan al echipei, a transformat. Celelalte trei puncte au fost marcate de uvertura gălățeană în minutul 24, tot din lovitură de pedeapsă din poziție dificilă, aproape 25 de metri, mult în lateral. Pe parcursul jocului RCM Galați prin Gabriel Partenie a mai trimis la ”bețe” alte trei lovituri de pedeapsă însă nefructificate, din poziții destul de dificile. Din cauza numărului mic de jucători de rezervă, doar trei, în ultimele minute RCM Galați a jucat în XIV, după ce Lucian Grigore a ieșit accidentat iar cei trei jucători de schimb erau intrați pe teren. 
După meciul cu RC Județean Farul Constanța, gălățenii vor rămâne în județul Constanța pentru meciul din etapa a II-a din grupa Dobrogea tot din cupă. Duminică, 8 iunie, de la ora 10.00, RCM Galați va juca cu un adversar mai ”domestic” CS Năvodari, pe stadionul ”Legmas”, din Năvodari.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal