RUGBY: RCM Galați continuă meciurile din cupă la Năvodari

8

La numai o zi distanță de meciul cu RCJ Farul Constanța, RCM Galați va juca un nou meci în grupa Dobrogrea, din „Cupa României”. Duminică, 8 iunie, de la ora 10.00, gălățenii vor juca cu colega de eșalon CS Năvodari. Meciul se va disputa pe stadionul ”Legmas” din Năvodari. 
În prima etapă din cupă cele două grupări din DNS au pierdut la scor confruntările cu  echipele din Superliga, favoritele grupei. RCM Galați a pierdut 6-102 cu RCJ Farul Constanța, iar CS Năvodari a cedat 6-96 pe terenul celor de la CSM Olimpia București. După prima etapă din cupă RCM Galați și CS Năvvodari sunt pe locurile 3-4 fără puncte. 
Spre deosebire de RCJ Farul Constanța, CS Năvodari, este un adversar acesibil pentru gălățeni, deși cei de la Năvodari sunt revelația primei parți a DNS. Gălățenii și cei de la Năvodari s-au întâlnit de mai  multe ori și au câteva lucruri în comun. Au promovat împreună din Divizia A cu două sezoane în urmă, iar sezonul trecut au jucat în play-out și au retrogradat împreună. În DNS s-au întâlnit de patru ori. Bilanțul jocurilor din liga secundă le este favorabil gălățenilor, au învins de trei ori, 32-12 la Galați, în sezonul trecut regulat, 17-14 și 29-26 în play-out. Constănțenii s-au impus de două ori, în sezonul regulat al ediției 2013  la Năvodari cu 40-18, iar în ultimul meci dintre cele două echipe la Galați, CS Năvodari a câștigat 21-10. 
În precedentele sezoane, când ambele echipe evoluau în Divizia A, cele două echipe și-au împărțit victoriile, în 2012, la Galați, RCM-ul s-a impus cu 50-17 și 20-17, iar Năvodariul a câștigat meciurile de pe propriul lor teren, 36-30 și 32-27, în jocul decisiv pentru accedera în play-off-ul Diviziei A. În 2011, la Năvodari au câștigat constănțenii cu 30-25, iar la Galați, RCM-ul cu 5-0, la masa verde prin neprezentarea celor de la Năvodari. În 2010, la unul din primele sezoane cu echipa gălățeană la nivel de seniori, CTTV Galați pe atunci, a învins o singură dată din 4 jocuri echipa din Năvodari, la Galați cu 29-21, celelalte 3 meciuri au fost câștigate de constănțeni, la Galați 17-7, iar la Năvodari 41-17 și 24-8.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal