RUGBY: RCM Galați debutează în cupă pe terenul prim divizionarei RCJ Farul Constanța

4

După ce la finalul săptămânii trecute echipele din primele două eșaloane au jucat ultimele meciuri din prima parte a sezonului, până la vacanța de vară, grupările din Superliga și Divizia Națională de Seniori, vor juca primele meciuri din „Cupa României”. În noul format al cupei, RCM Galați va juca în grupa Dobrogea, alături de RCJ Farul Constanța, CSM Olimpia București, echipe de Superliga, și CS Năvodari, colega de eșalon în liga secundă cu RCM Galați.

Gălățenii de la RCM vor debuta în cupă cu un meci infernal, pe terenul celui mai puternic adversar din grupă, Rugby Club Județean Farul Constanța. Gruparea constănțeană este una din echipele de tradiție din rugby-ul românesc, iar sezonul trecut a terminat Superliga pe locul patru, după ce au jucat în finala mică a primei ligi de rugby. În „Cupa României”, constănțenii s-au oprit în sferturi după ce au fost eliminați de CSM Baia Mare. În clasamentul la zi din Superlia, RCJ Farul Constanța este pe locul trei, cu două înfrângeri în nouă jocuri. Pentru meciul cu RCM Galați, constănțenii nu se vor putea baza pe serviciile jucătorilor convocați la loturile naționale.

În ultimele trei sezonane, RCM Galați a jucat maxiumum două tururi în cupă, după vechiul format. În ediția 2011, gălățenii, pe atunci echipă de Divizia A, (liga a III-a), au învins în turul inaugural Olimpia București, echipă de Divizia Națională de Seniori, la acea vreme, cu 37-32. După ce au eliminat Olimpia, gălățenii au jucat cu CSM București, echipă de Superliga, iar bucureștenii s-au impus la Galați cu 127-0.

Apoi, în ediția 2012, RCM Galați, grupare de Divizia A (Liga a III-a), au jucat în turul inaugural cu CSM Bucovina Suceava, echipă de liga secundă, Divizia Națională de Seniori, iar sucevenii s-au impus cu 41-15, la Galați.

Sezonul trecut, gruparea de pe „Municipal” s-a calificat în turul doi al cupei fără joc, datorită culoarului favorabil de la tragerea la sorți, apoi în turul II a jucat pe teren propriu cu CSM București, adversara gălățenilor și în actualul sezon, iar bucureștenii s-au impus cu 71-7.

RCJ Farul Constanța-RCM Galați, va fi un duel în premieră pentru cele două echipe. Meciul se va juca vineri, 6 iunie, de la ora 17.00, pe stadionul „Mihail Naca”, din Constanța. Meciul va fi transmis în direct de Neptun TV. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal