FOTBAL: Florin Burhală: ”Este posibil să preluăm clubul de la TNG”

21
Ediția a XVII-a de Lider Sportiv de la Pro FM-Lider FM, a găzduit un interviu în exclusivitate cu Florin Burhală, reprezentantul companiei australiene (Aspen Alpine Management Ltd) care a preluat managementul sportiv de la Oțelul. Interviul poate fi citit integral mai jos: 
Cum ati intrat în contact cu Oțelul, cine a fost omul de legătură ? 

Andrei Rusu. Am avut mai multe relații cu Oțelul înainte de a se întâmpla ce s-a întâmplat, prin el am intrat în legătură cu cei de la Oțelul. 
Ați urmărit activitatea Oțelului înainte de această colaborare ? 
Da, sigur că da, nu numai a Oțelului, toată Liga I.  
În ce stadiu de implicare la Oțelul se află compania pe care o reprezentați ?

La ora actuală lucrăm împreună cu dânșii, am format un buget, am ajutat prin contactele pe care le avem cu diferiți agenți, impresari,  pentru a aduce jucători, am ajutat cu ”know-how”, să găsească o echipă de antrenori și așa mai departe.  

Participați personal in vreun fel la campania de transferuri din acesată vară, ati recomandat jucători anume ?

Da, da, am recomandat și noi jucători, dar decizia finală este a antrenorului nu a noastră, el este profesionistul care se ocupă de ramura respectivă.

Cum vedeți noul proiect început la Oțelul în acest moment ? 

Deocamdată lucruile merg bine, se poate și mai bine, totul depinde nu numai de Oțelul cât și de Ligă și de celelalte echipe. Așa cum știți sunt probleme și la celelalte echipe.

Ce șanse sunt ca în viitor firma pe care o reprezentați să preia clubul de la TNG ?
Este posibil să preluăm clubul de la TNG, este un proiect de durată, noi vom lua decizia la sfârșitul acestui an, sperăm să fim într-o situație în care să preluam clubul. 
Sunteți intersați să și investiți la Oțelul, nu doar pentru management sportiv ?

Corect, corect, mai întâi, suntem noi în ”marketul” acesta și trebuie să vedem care este situația și dacă se poate face o investiție de succes. 
Cam care ar fi condițiile de îndeplinit să vă alăturați financiar  ? 

În primul rând să vedem că planurile se respectă, să vedem colaborare din partea Ligii și a Federației. Situația este destul de instabilă nu numai la Oțelul, toate celealte au probleme financiare. O ligă are nevoie de mai multe echipe, echipele de pe primele locuri cred că pot face o ligă cu trei-patru echipe. 

Cum vedeți șansele Oțelului să se salveze de la retrogradare în acest sezon, în comndițiile în care au plecat foarte mulți jucători ?

Noi facem tot ce putem, jucători au plecat de peste tot nu numai de la Oțelul.
Da, dar Oțelul conduce la acest capitol in Liga 1, are cei mai multi jucatori plecați, cu 20 la numar!
Da, din punctul meu de vedere nu înseamnă mare lucru. Foarte multe echipe trec prin asemenea lucuri. Noi avem o echipă nouă de antrenori, este o echipă foarte bună. Am intordus sisteme și proceduri la club precum în Occident, nu ce exista înainte, mediul există pentru a avea succes, ce o să fie e greu de spus. Noi la ora atuială avem stabilitate, oameni care știu ce fac în cadrul clubului. 
Ce obiectiv aveți cu Oțelul, unde vedeți Oțelul în următorii cinci ani, dacă lucurile se desfășoară cum vă doriți ?

Dacă se desfășoară lucrurile cum dorim, sperăm să jucăm în cupele europene. 

Este un obiectiv stabilit ca în următorii ani Oțelul să joace în cupele europene  ? 

Normal. Asta ne dorim!
Să ne așteptăm pe viitor la schimburi de jucători pe axa Galați-Melbourne ? 

Este posibil, da, este posibil să apară de anul viitor.
Ați urmărit echipa, sunteți mulțumit de lotul actual ?  

Am fost cu echipa în cantonament în Slovacia, am fost la antrenamente, la meciul din Cupa Ligii cu Ceahlăul. Lucrurile merg, dar este mult de muncă. Am avut un presezon foarte scurt din cauza cupei și că în iarnă se întrerupe campionatul. Normal că nu suntem unde am vrea pentru că mai este de muncă, dar toate celelalte echipe sunt în aceeași oală cu noi. 

Ce mesaj le transmiteți suporterilor care privesc cu dubii acest proiect ? 

Sper ca prin fapte și ce văd să înțeleagă că tot ce facem este pentru a salva echipa. Cei care sunt la echipă trebuie să știe că suporetii sunt al 12-lea jucător și să fie alături de noi.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal