FOTBAL: Remus Pascu :”Astra Asigurări a dat bani la Oțelul, au fost finanțatori”

23
Invitat la LIDER SPORTIV, de la Pro FM-Lider FM, directorul executiv de la Oțelul, Remus Pascu, a vorbit despre situația patronatului de la Oțelul și vânzarea echipei: ”Dan Adamescu este patronul uneia dintre firmele acționare la Oțelul, deocamdată ne descurcăm cum putem de bine. Au fost discuții despre vânzarea echipei, dar în momentul de față nu mai există. Nimeni nu și-a exprimat în mod concret intenția de a cumpăra clubul”.

Legat de suma cu care Astra Asigurări ar trebui să finanțeaze Oțelul, Remus Pascu a spus: ”Astra Asigurări a dat bani la Oțelul, au fost finanțatori, în momentul de față lucurile nu se mai desfășoară ca înainte. Și Astra Asigurări are probleme și ei sunt sub supraveghere financiară,  în schimb există posibilitatea ca o altă companie, cea din Australia, să se implice, în momentul de față ei sunt implicați, dar nu financiar”. 

De asemenea, Remus Pascu a abordat și subiectul datoriilor clubului Oțelul, inclusiv datoria către Agenția Națională de Administrare Fiscală, creanță contestată de clubul Oțelul în instanță: ”Datoria către ANAF  a fost contestată de către noi, iar procedura judecătorească este în termen. Nu suntem singurul club cu datorii câtre ANAF. Oțelul este în precedură de reorganizare, cu plan aprobat pe doi ani și jumătate. Respectăm planul de reorganizare, am făcut plăți, inclusiv la jucători. Datoriile nu sunt așa mari comparativ cu un club cum este Oțelul. Ele sunt mari pentru actualele posibilități de rambunsare. Nu aș putea să dau o cifră, datoria nu e așa mare, nu ajunge la 16 milioane de euro, așa cum se zvonește, dacă luăm în clacul datoria către ANAF, tot nu ajunge la 16 milioane de euro”.  

În aceiași intervenție, Remus Pascu a anunțat că jucătorii de la Oțelul vor beneficia de prime de joc la meciurile din viitorul sezon, iar la final vor putea încasa primă de obiectiv, dacă vor îndeplini obiectivul:  ”Noi am plătit jucătorilor un salariu restant, o parte din ei au primit parțial din datoria veche. La Sârghi și Marquinhos și Zaharia este situație specială, cei trei au șnse de a reveni la prima echipă, depinde de ei, de antrenor și depinde de pretențiile salariale care trebuie dimensionate la nivelul de acum în colo. Salariile la Oțelul sunt rezonabile pentru Liga I. La Oțelul există și vor exista prime de joc, de victorie, vor avea și primă generală achitată la sfârșitul campionatului dacă se va îndeplini obiectivul”.  

Întrebat de moderatorii LIDER SPORTIV, dacă bugetul este suficient pentru Liga I, Remus Pascu a dat asigurări că banii vor ajunge și că actuala conducere nu vă părăsi Oțelul: ”Mă tem de multe lucruri, dar nu mă tem că se vor termina banii la Oțelul. Avem bugetul făcut și nu intenționăm să  lăsăm totul baltă, dacă doream să părăsim Oțelul o făceam de mult”. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal