HOCHEI: Gabriel Spridon: ”Am ales să rămân la Dunărea pentru că este clubul la care am crescut”

7


Între un antrenament cu echipa de seniori a clubului Dunărea și examenul de bacalaureat, unul dintre cei doi internaționali U20 de la Dunărea, Gabriel Spiridon, ne-a răspuns la câteva întrebări legate de începuturile sale în hochei, proiectul de la clubul Dunărea, jucătorii de legendă ai echipei sau jucătorul și echipa preferată din hocheiul internațional.  

Spunene despre începuturile tale în hochei ? 

Am început hocheiul la clubul Dunărea, iar primul meu antrenor a fost Marius Trandafir. Aveam un prieten pe vremea aceea care practica hocheiul și m-a tot invitat de câteva ori să vin să mă înscriu că e frumos. Eu aveam doar 6 ani, nu știam prea multe despre acest sport, nici măcar nu știam unde este patinoarul. Practic tot ce am făcut până acum este ”din cauza” lui Vasile Popa, cu care și acum sunt prieten.

Ce ne poți spune despre proiectul de la clubul Dunărea ? 

Viitorul pare frumos acum la Galați, cred că într-un timp apropiat sportivii vor fi concentrați doar asupra hocheiului. Proiectul de la clubul Dunărea sună destul de bine și frumos, despre obiectivele de sezonul viitor nu știu nimic deocamdată, eu tin să cred că mai avem de așteptat și muncit pentru a câștiga cupa și campionatul.    

Cum este să fii în echipă cu legendarii Cătălin Geru, Radu Viorel sau Paul Burada ?

Spus bine jucători legendari, pentru mine este onorant să fiu în aceiași echipă cu Radu Viorel, Cătălin Geru, Paul Burada și alții. Ei au făcut atât de multe pentru Galați, dar în același timp și pentru România, am multe de învățat de la asemenea jucători și sper să mai rămână cel puțin doi ani alături de noi jucători la clubul Dunărea. 

De ce ai ales să rămâi la Dunărea ? Știu că ai avut ceva oferte de la echipe din Liga Națională    

Am ales să rămân la clubul Dunărea pentru că este clubul la care am crescut, la care m-am format ca jucător, clubul la care am învățat tot ce știu și cel mai bine este la tine acasă. 
   
Cum este această perioadă de pregătire cu acumulari fizice, nespecifică, fără gheață ? Cum este să te împarți între antrenamente și examenul de bacalaureat ?
În această perioadă de vară antrenamentele sunt bune. Pregătirea de vară este foarte importantă pentru acumulările ficize de peste sezon. Pentru mine această perioadă este mai specială, pe lângă antrenamente sunt în focurile examenului de bacalaureat. Vreau să mă concentrez pe examenul de bacalaureat pentru că este foarte important, cât despre facultate nu m-am decis încă.  

Care este echipa ta preferată din hocheiul mondial și care este jucătorul preferat ?

Din hocheiul internațional, echipa preferată este Pittsburgh Penguins, iar jucătorul preferat este Sidney Crosby.

În final te rog să le transmiți un mesaj fanilor hocheiului din Galați  

Vă așteptăm la patinoar !
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal