MINIFOTBAL: ”La turneul campioanelor Știința a făcut una din cele mai frumoase figuri”

7


La Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, unul dintre organizatorii campionatului de minifotbal din Barieră, Clement Simovin, a anunțat ce taxe trebuie să plătească echipele care paritcipă în liga din Barieră:”Taxele și numărul de jucători le consider amânunte. Important este să fie mișcare. Taxele sunt 200 de lei de echipă pe campionat, iar numărul de jucători din lot variază de la 6 la 16. Noi nu avem legătură cu fotbalul pentru copii și juniori ”mini” vine de la numărul de jucători pe care o echipă îi are în teren. Deocamdată avem o singură ligă în care activează 14 echipe și campionat de old-boys cu 10 echipe”.

De asemenea Clement Simovin, a anunțat că se fac demersuri pentru înființarea Ligii a II-a în Barieră: ”Pentru sezonul viitor vrem să organizăm și Liga a II-a, înscrierile se fac la terenul din Barieră. Sezonul trecut nu a retrogradat nimei dar de la anul se va retrograda. Acest campionat are 19 ani vechime avem 30 de ediții disputate, sezomnul precedent a fost unul de tranziție. La startul sezonului viitor vom avea 14 echipe în Liga I și zece în Liga a II-a. Avem discuții să introducem sistemul play-off, dar acest sistem are un mic dezavantaj, meciuri suplimentare”.    
Organizatorul campionatului din Barieră a vorbit și despre evoluțiile de la turneele finale a echipelor din Barieră: ”Sezonul trecut a fost primul în Barieră pentru noi, a fost un campionat de tranziție. Campionatul nostru este unul de tradiție, se desfășoară în condiții bune, iar trei echipe din Galați participă la turneele finale. Sezonul acesta la turneele finale echipele gălățene au avut o evoluție peste medie. La Sibiu au fost jocuri foarte bune făcute de Milan și Lyon. La turneul campioanelor, Știința a făcut una din cele mai frumoase figuri, a acumulat șase puncte, printre echipele învinse a fost Design Construct Brașov, echipă care a jucat finala.  Prin titulatura noastră toate manifestările sunt la nivel de amatori. La turneele finale premierile nu se fac în bani. În alte campionate din alteb localități există societați comerciale care preiau echipe le sponsorizează și angajează jucătorii”. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal