MINIFOTBAL: Ştiinţa la un pas de sferturi la Turneul Final al Campionatului Naţional

19

De joi până duminică la Roman, județul Neamț, s-a disputat Turneul Final al Campionatului Național de Minifotbal. La turneul de la Roman, din Galați a participat Știința echipa campioana din Barieră. Plasați într-o grupă grea din care au făcut parte echipe cu state vechi în minifotbal sau chiar fustal, Design Constrcut Brașov și Railex Suceava (înlocuitoarea celor de la ABC United București), foste campioane, sau Mav Timișoara și Fortuna Buzău, grupări cotate printre favorite la începutul turneului, gălățenii au făcut o figură frumoasă și au fost aproape de o calificare în sferturi.

Știința a debutat la Turneul Final cu o victorie 6-5, după loviturile de departajare, 1-1, după timpul regulamentar, cu cei de la Railex Suceava, echipă invitată de organizatori la Turneul Final și care nu a încheiat faza grupelor. În a doua zi de turneu Știința a jucat două meciuri. În debutul zilei gălățenii au pierdut la limită 1-0 cu Mav Timișoara. Apoi, în al doilea meci al zilei, gălățenii  au produs prima surpriză și au învins cu 2-1, după loviturile de departajare, 1-1 la finalul timpului regulamentar, Design Construct Brașov. Ultimul meci din grupă a fost încheiat cu victoria gălățenilor, tot după loviturile de departajare, 2-0, cu Fortuna Buzău, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 2-2.

Gălățenii au terminat grupa pe locul trei, cu patru puncte, la doar două puncte de locul doi, ultimul care asigura prezența în sferturile Turneului Final al Campionatului Național de Minifotbal.

La turneul de la Roman, marcatorii echipei gălățene au fost: Dănuț Vicleanu, Marius Pâslaru, Constantin   Spânache și Claudiu Parnica. Chiar dacă au ratat de puțin sferturile turneului final, gălățenii au motive de consolare, Constantin Spânache a fost selecționat în lotul lărgit al naționalei României.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal