RUGBY: RCM Galați a terminat pe șapte Openul de la București

5
Timp de două zile, sâmbătă și duminică, la București, pe Stadionul Național „Arcul de Triumf”, RCM Galați a participat la cel de al IV-lea turneu de rugby în 7 din acestă vară, „Campionatul Național Open Rugby 7”. La Openu-ul de la București, au participat opt echipe, șase din Divizia Națională de Seniori și CSM Olimpia București cu două echipe. 
În prima fază, cea a grupelor, RCM Galați a jucat în grupa B, alături de: CSM Olimpia 2 București, RC Bârlad și CS Năvodari. Rezultatele înregistrate de gălățeni au fost: 21-5 cu CS Năvodari, 7-28 cu CSM Olimpia 2 București și 7-12 cu RC Bârlad. Clasați pe locul trei în urma rezultatelor din grupă, gălățenii au jucat în prima manșă din semifinale cu Știința Petroșani, locul doi din grupa A, joc pierdut 5-21. În manșa a doua din semifinale, RCM Galați a jucat din nou cu CS Năvodari, iar constănțenii s-au impus la limită cu 7-5. După înfrângerea cu CS Năvodari, gălățenii au jucat în finala pentru stabilirea locurilor 7-8, cu Bucovina Suceava. RCM Galați s-a impus cu 31-17. Victoria contra celor de la Bucovina Suceava a fost prima a gălățenilor în istoria confruntărilor cu echipa din Suceava.
La București din echipa gălățeană s-au evidențiat cei trei componenți ai echipei naționale U 19 de rugby în 7, George Rusu, Costel Manolache și Cristi Boboc; liderul marcatorilor din DNS rugby în XV, Gabriel Partenie, Ionuț Cosmiuc sau Antonel Munteanu. Ceilalți componenți ai lotului au fost: Cosmin Tihan, Alexandru Bortă, Marius Stanciu, Valentin Cincu, Ionuț Cucu, Laurențiu Neagu. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal