BOX: Felix Păun: ”Sparring-ul cu Klitschko este un lucru bun pentru Ciocan”

3
Felix Păun, antrenorul care i-a format și crescut pe Cristi Ciocan și Lucian Bute, a fost invitatul Lider Sportiv de la Pro FM-Lider FM. În interviul de la Lider Sportiv, Felix Păun, a vorbit despre sparring-ul lui Cristi Ciocan cu Klitschko, probabilitatea unui meci Ciocan-Klitschko, sau posibila revenire în top a lui Lucian Bute. Intervenția de la Lider Sportiv, poate fi citită intergal mai jos.  

Reporter: -Ce mai știți de Cristi Ciocan ? 


Felix Păun: -Cristi a fost în vacanță timp de două săptămâni, urmează să plece în Austria unde va fi sparring partner la  Wladimir Klitschko. 

R: -Așteptam meciul oficial cu Klitschko dar iată că a venit sparring-ul!F.P: -Am discutat cu Cristi și i-am spus că este un lucru bun să îl cunoască mai bine, dacă există diferențe mari, mici, de valoare, e mai bine să îl cunoască. 

R: – Cum a ajuns Ciocan să fie sparing la Klitschko ?

F.P: -În general marii campioni își aleg partenerii de sparring cât mai apropiați ca stil de sportivii cu care vor boxa. Dacă la sparring nu ai un nu adversar bun, atunci sparring-ul nu își  face efectul dorit.  R: Sunt în creștere sau în scădere șansele lui Ciocan de a boxa cu Klitschko ? 


F.P: -Cred că de scăzut nu au cum, șansele de a boxa cu Klitschko sunt aceleași. Depinde numai de Cirsti, dacă va boxa bine, în octombrie Cristi are meci. Klitschko și-ar dori un meci cu Cristi cu centurile pe masă. R: -Apropo de meciul viitor ce ne puteti spune ? 

F.P: – Încă nu cunoaște adversarul, meciul  va fi undeva în octombrie. Va fi un adversar din primii 50 pentru al propulsa la un meci cu Klitschko. Dacă Cristi va face boxul obișnuit, va fi prudent, foarte curând va ajunge la un meci cu marele campion. 

R: -Și Lucian Bute îl vede pe Ciocan posibil adversar pentru Klitschko. Vorbind de Lucian Bute, acum își caută antrenor, testează mai multe variante, din marii antrenori ai lunii!

F.P: -Da altă soluție nu avea, era necesar să schimbe antrenorul,  e ca la fotbal, când ceva nu merge trebuie să schimbi ceva. E normal să caute mari antrenori, acum problema este ca acești mari antrenori să vrea să lucreze cu tine. Când nu mai ești pe val atunci te rogi tu de ei nu ei de tine. Va fi mai dificil in gasirea unui antrenor de mare renume, pentru că nu mai este campion mondial. 

R: -Ce șanse dați la o revenire la cel mai înalt nivel pentru Bute ? 

F.P: -Șansele de revenire la un nivel mare sunt mici. El poate reveni numai si numai daca va gasi un antrenor de mare valoare si un psiholog potrivit. Dacă va face două-trei meciuri de încălzire cum zicem noi, cu adversari tari, în care își va dovedi lui că mai poate, că nu a căzut psihic, daca nu va învinge doi-trei adversari puternici va fi greu.   R: -În încheiere care mai este situația la Pechea ? 

F.P: -Am reluat antrenamentele după o vacanță de o lună, noi ne vedem de treaba noastră, nu sunt bani, dar pasiunea merge înainte.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal