FOTBAL: Dan Popescu: ”Trebuie să fim mai atenți să nu mai fim eliminați”

14

Unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Oțelului, dan Popescu, a fost invitatul ediției a XX-a de Lider Sportiv. În emisiunea de la Pro FM-Lider FM, Popescu a vorbit despre meciul cu FC Botoșani, antrenorul Michael Weis, jucătorii promovați de la echipa secundă sau desființarea FCM Dunărea, unde a fost și căpitan. Interviul de la Lider Sportiv poate fi citit integral mai jos. 

Reporter: -Cum este înainte de meciul cu FC Botoșani ? 


D.P: -Ne așteaptă un meci destul de greu, un adversar dificil, o echipă care joacă împreună de ceva timp. Jucăm acasă, vrem să luăm cele trei puncte, sperăm să vină public cât mai mult la stadion. R: – Sunt șanse să te vedem pe postul de fundaș stânga ? 

D.P. -Am să joc fundaș stânga, Murgoci este suspendat, revin pe postul meu. A fost cât de cât dificil să joc mijlocaș dreaprta, a fost decizia antrenorului, dar nu a avut pe cine băga.R: -Antrenorul Weis spunea că echipa este pregătită pentru prima victorie, atmosfera este propice ?

D.P: – Da, săptămâna asta ne-am antrenat bine, atmosfera este frumoasă, sperăm să obținem cele trei puncte cu toate că va fi dificil. Sper să vină victoria, mai ales că jucăm acasă.

R: -Din ce am văzut la casele de pariuri, FC Botoșani este favorită, este o surpriză pentru tine, ți-se pare normal ? 


D.P: -Cred că au ținut cont și de faptul că de la noi au plecat foarte mulți jucători. Noi mai avem de lucru la omogenizare, de aceea i-au dat favoriți. Suntem încrezători în forțele noastre, sperăm ca totul să fie bine iar la final să ne bucurăm. 

R: -Mai păstrezi legătura cu foștii colegi ? 


D.P: Da, păstrez legătura cu majoritatea colegilor, ei ne susțin, urmăresc meciurile noastre, sunt alături de noi. 

R: -Financiar în ce stadiu ești ? 

D.P: – Au fost probleme după cum știe toată lumea. Dintre cei vechi rămași, ni s-au rezolvat o parte din probleme, avem promisiuni că până la sfârșitul lunii ne vor da restanțele. Deocamdată la cei noi nu știu situația. 

R: -Ai început să vorbești limba germană după ce ai fost antrenat de Lienen, iar acum Weis ?


D.P: -Nu, nu am început să vorbesc limba germană, antrenorul ne vorbește în limba engleză.  

R. Cum ți se pare Weis ca antrenor ? 


D.P: Michael Weis este un antrenor ok. Se interesează de situația fiecărei echipei, este informat, este un antrenor destul de bun, sper să vină și rezultatele. Până la urmă asta contează, să ai rezultate.

R: -Antrenorul Weis preconiza pentru voi forma bună după mijlocul lunii august, simți asta din ce vezi la antrenamente ? D.P: -Acum suntem în condiție fizică mai bună, la început am fost cât de cât obosiți pentru că am început pregătirea mai târziu. Venisem din cantonament, a fost o perioadă destul de grea, acum s-a mai lăsat din încărcare, suntem ok din punct de vedere fizic. Sper să arătăm bine din punctul acesta de vedere cu FC Botoșani. 

R: Tu ai avut o accidentare la începutul sezonului, cum te mai simți acum ? 


D.P: -Da, am fost accidentat la tendon, acum sunt bine, nu mai am probleme, trebuie să arăt în teren. 

R: -Porecla ta este ”Popeye”. Înainte de meciuri folosești spanac pentru mai multă forţă ?  

D.P: -Nu, nu folosesc spanac. ”Popeye” mi-a rămas de la Dunărea, acum unii îmi spun ”Popeye” alții ”Popică”, alții Popescu.  

R: Poate încerci cu spanac! 


D.P: Aș încerca cu orice numai să fie bine, nu ar fi o problemă.  

R. E important punctul obținut la Brașov ?D.P: După cum s-a desfășurat partida e important, cu toate că am condus. Cu Chiajna am avut meciul în mână dar am pierdut. În mare, punctul de la Brașov este bun. 

R: Apropo de eliminări, nu este meci fără cel puțin un jucător să nu fie eliminat ?

D.P: Așa este, am vorbit cu toții, trebuie să fim uniți, să fim mai atenți, suntem cam subțiri numeric, trebuie să fim mai atenți să nu mai fim eliminați.  

R: -Ești unul dintre cei mai vechi jucători din echipă, le dai sfaturi celor mai tineri proveniți de la echipa a II-a ? D.P: – Da, vorbesc cu cei de la echipa a doua, și eu și ceilalți mai vechi, iar ei ne ascultă sfaturile. Au viitor dar trebuie să arate în teren, să dovedească faptul că merită şansa primită. 

R. -Apropo de Dunărea, ai spus că ai trecut pe acolo, ai fost și căpitan, acum Dunărea nu mai există!

D.P: -Îmi pare rău de ce e acolo. Chiar am vorbit cu cei de acolo înainte să se desființeze. Nu credeam că o să se ajungă vreodată să se desființeze. Situația este destul de grea, nu au avut cum să redreseze echipa, erau foarte multe datorii. 

R: Succes în meciul cu FC Botoșani, poate obțineți prima victorie!


D.P: – Să fie! Sperăm să fie așa, să fim bucuroși după meci. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal