FOTBAL: Dănuț Oprea: ”Pe vremea mea spiritul Oțelului chiar a existat”

7

Unul dintre jucătorii de legendă de la Oțelul, a cărui poveste încă nu a fost publicată de Dunărea Bătrână, Dănuț Oprea, a fost invitat la Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, prin intermediul telefonului din Republica Moldova. Legenda oțelară ne-a vorbit la Lider Sportiv despre situația actuală de la clubul roș-alb-albastru, desființarea celor de la FCM Dunărea sau o posibilă revenire la Oțelul. Intervenția poate fi citită integral mai jos. 

Reporter: -Cum merge treaba acolo în Republica Moldova ? 

Dănuț Oprea: -Sunt angrenat într-un proiect care merge bine momentan, sperăm la mai bine. 

R: -Ce înseamnă mai bine ? 

D.O: -Ca peste tot sunt probleme, dar se vor rezolva.  

R: -Să vorbim despre Oțelul, urmărești situația de la club ? 


D.O: -Da urmăresc zi de zi, mai ales prin intermediul Dunărea Bătrână sau ce apare pe internet. Cu părere de rău este o situație cam greu de digerat, din păcate se pare că va fi din ce în ce mai greu, sper ca lucrurile se vor îndrepta. 

R: -Pe când erai la Oțelul ai prins o perioadă așa de grea ? 

D.O: -Am prins și perioade mai grele și perioade mai bune. Nucleul echipei era format cu jucători din Galați și ceea ce se spune de spirit, la noi spiritul chiar a existat. Noi am trecut peste multe, echipa a funcționat.

R: -Care ar fi cauzele situației actuale ? 


D.O: -Nu știu, eu am mai mult timp de când sunt plecat, din ce am văzut, am citit, nu pot să comentez din ce motive Oțelul este în situația de față. Și suporterii sunt în aceeași situație, oamenii au fost obișnuiți cu performanțe, marile echipe au plecat învinse de la Galați. Oamenii au fost campioni și suporterii au fost campioni, e cam greu ca ei să înțeleagă situația. Din punctul meu de vedere e greu să comentez situația, îmi pare rău de ce e la Oțelul, de ce e la Dunărea, mai ales că am jucat 13 ani la Oțelul. 

R: -Dunărea tocmai am aflat că s-a desființat!!  


D.O: -E dureros, Dunărea a fost o echipă de tradiție, a crescut jucători mari de-a lungul timpului, a jucat în finala Cupei României, sub o altă denumire. Pentru mine a fost un șoc când am auzit că Dunărea Galați, echipă cu atâția ani de tradiție, nu va mai exista, astea sunt ”realizările” crizei.


R: -Revenind la Oțelul, sezonul ăsta obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare 


D.O: -Eu mi-aș dori ca Oțelul să se salveze, dar e greu, s-au scurs deja trei etape din Liga I. Unii declară ca încă e devereme, echipa trebuiee sa joace din primul minut al campionatului, nu din primul minut din etapa a XV-a. Declară că mai avem de acumulat, când să acumulezi ? În iarnă ? În iarnă să nu fie prea târziu, ei sunt în perioada de căutări încă nu sunt jucători. Fotbalul nu se face după ureche, îl faci profesionist, si cand il faci profesionist trebuie să știi ce vrei, cum vrei, dacă nu strâng rândurile, nu crează acel grup, va fi foarte greu.  

R: -Te vezi la Oțelul ? 

D.O: -Eu am spus întotdeau  și nu pot să nu recunosc, mi-aș dori să mă întorc la Oțelul, însă nu în ori ce condiții. Mi-aș dori să mă întorc să fac oamenii fericiți, acei suporteri minunați, să fac performanță la Oțelul. Salutări tuturor suporterilor gălățeni și HAI OȚELUL!

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal