FOTBAL: Dorin Butunoiu: ”Pentru a salva fotbalul gălățean vom face totul posibil”

14
Invitat în studioul Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, președintele clubului Metalosport, Dorin Butunoiu, a anunțat de ce nou promovata în Liga a III-a nu a fuzionat cu FCM Dunărea: ”Nu s-a discutat despre o fuziune cu FCM Dunărea, am purtat discuții despre un parteneriat nu fuziune. Noul regulament al FRF nu mai dă posibilitatea cluburilor aflate în diferite posturi financiare să recurgă la asemenea practici. Noi suntem club de sine stătător, ne dorim parteneriate cu mai toate cluburile din Galați, dar nu fuzionăm. Am preluat o parte dintre jucătorii de la FCM Dunărea, o paerte dintre ei nu au fost doriți de noi”. 

Despre o posibilă preluare a plamaresului FC Oțelul, în cazul în care prim-divizionara va avea soarta FCM Dunărea, președintele clubului Metalosport a spus: ” Cred că ar fi un lucru destul de greu de realizat dar dacă altă soluție nu va exista eu voi fi deschis la ori ce parteneriat, dar împreună cu cei care au adus acest palamres, împreună vom lua deciziile cele mai bune. Nu știu ce să zic, noi suntem un club micuț, dar pentru a salva fotbalul gălățean vom face totul posibil”. 

În încheiere Dorin Butunoiu a prezentat un scurt istoric al clubului Metalosport, recent promovat în Liga a III-a: ”Îmi pare rău de ce se întâmplă la Oțelul, sper că se vor așeza pe drumul normal. Îmi doresc ca ei să continue să fie numărul 1. Dacă mă întrebați despre ce a fost în istoria Metalosport, clubul s-a înființat în 1937. În anul 1982 Metalosport s-a întărit cu jucători de la Oțelul și a avut finanțator principal uzina ”Cristea Nicolae”- actualul Intfor. În acel an a promovat în Divizia B, iar din lot făceau parte jucători precum: Relu Călugăru, Ion Ionică, Basalîc, Ion Morohai. Antrenor al echipei era Traian Ivănescu. După promovarea în Divizia B, politicul a decis ca Metalosport să fie preluat de Oțelul și să meargă Oțelul în Liga a II-a de aici și fuziunea. Metalosprt s-a retras în Liga a IV-a iar Oțelul a mers mai departe”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal