FOTBAL: Romeo Jianu: ”Cu lacrimi în ochi am anunțat jucătorilor decizia desfiinţării’”

4
Președintele FCM Dunărea, Romeo Jianu, a anunțat la Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, cauzele pentru care echipa de seniori s-a retras din Liga a II-a:  ”Îmi pare bine că s-a înțeles momentul, situația grea prin care trece FCM Dunărea. Clubul a înregistrat o datorie de 3 milioane de lei (RON), ceea ce a făcut imposibilă finanțarea din partea Consiliului Local Galați și a Primăriei Municipiului Galați. Cele două instituții au încercat, ne-au ajutat cu 500.000 lei (RON), însă insuficienți pentru a acoperi returul și play-out-ul de sezonul trecut, cu atât mai puțin să continuăm. 

O altă cauza a desființării echipei de seniori este pierderea de la începutului anului a doi sponsori importanți: ”Noi din luna ianuarie am pierdut doi spornsori importanți, Vinton și Trans-Pec, ceea ce a lăsat o gaură imensă în buget, neacoperită”. 

Despre datorii președintele clubului gălățean a spus că acestea sunt istorice, cele mai vechi provin din 2002, și că cea mai mare sumă trebuie acitată la bugetul de stat: ”Datoriile sunt istorice, nu vreau să acuz vechea conducere, eu am preluat clubul din 12 iunie, de aproape două luni. Este sigur, clubul nu a acumulat datoriile în două luni, ele sunt din 2002, 2005, 2010, 2014. Din ce am văzut s-a acumulat o sumă mare la bugetul de stat. Nu acuz vechea conducere, vom face un audit iar atunci vom avea răspunsurile. Sigur cineva este vinovat, eu sunt pus intr-o situație delicată, după ședința Consiliului Local, cu lacrimi în ochi am anunțat jucătorii și restul oamenilor din club, că suntem în situația în care suntem”. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal