FOTBAL: Romeo Jianu: ”Noi am căutat soluții de salvare”

31
Președintele de la FCM Dunărea, Romeo Jianu, a vorbit la Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, despre încercările de a salva de la desființare a echipei de seniori: ”Noi am căutat soluții de salvare. Nu vreau să critic Federația Română de Fotbal, dar sunt nevoit. Consider că FRF trebuie să se implice în primul rînd în organizarea competițiiei mai puțin în contabilitate. Am încercat o asociere între Steaua Dunării și FCM Dunărea, să formăm un nou club ASCM Dunărea Galați. FCM Dunărea veanea cu drepturile federative, dar FRF nu a fost de acord cu acestă asociere. Au motivat că noi am intrat cu același CIS (Certificat de Identitate Sportivă) cu Steaua Dunării fără datorii. Ei au spus că sunt de acord cu noul club numai dacă păstrează activele și pasivele de la FCM Dunărea. Pentru noi nu era o soluție. Eu nu am înțeles poziția federației, nu am încălcat regulamentul, nu produceam o promovare, noi păstram poziția din Liga a II-a obținută prin reorganizarea sistemului de sezonul trecut. FRF putea să accepte, nu bănuiesc că au fost alte interese. 

Despre posibilele interese ascunse de desființare a echipei, președintele clubului, Romeo Jianu, a afirmat că primarul Marius Stan a fost alături de club: ”Primăria și primarul Marius Stan au fost trup și suflet alături de noi, ne-au ajutat. Nici de la federație nu mă găndesc la alte interese, gândiți-vă că noi suntem contribuabili”.   

În încheiere actualul președinte al clublui a vorbit despre posibilul sprijin pe care fostul președinte, Auraș Brașovanu, l-ar fi putut acorda din postură de președinte al Ligii Profesionsite 2: ”Auraș Brașoveanu este președinte la LPF 2 pentru următorii doi ani. El ne-ar fi putut ajuta prin intermediul LPF 2. Dar forul condus de Auraș Brașoveanu nu este recunoscut în momentul actual de FRF, nu știu ce interese sunt, astfel că nu am putut fi ajutați”.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal