HALTERE: Mihai Nicolae: ”Tragem speranțe la titlul național cu Valentin Dobrea”

4

În edița a XIX-a a emisiunii Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, Mihai Nicolae, antrenor la secția de haltere de la Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galați, a fost invitat prin intermediul telefonului. În intervenție, Mihai Nicolae, a vorbit despre competițiile la care va participa clubul gălățean, obiectivele clubului cât și strea financiară. Intervenția poate fi citită integral mai jos: 

Reporer: -Ce se întâmplă la secția de haltere a clubului Dunărea, de ce competiții vă pregătiți ? 


Mihai Nicolae: -Vom participa la Bistrița la finalele Campionatului Național sub 20 de ani. Ne vom prezenta cu șapte sau opt sportivi. În principal ca obiectiv ne-am propus un titlu de campion național și unul de vicecampion. 

R: -Cu ce sportivi participați la competiție ? 


M.N: -În principal vor participa Valentin Dobrea, Ionuț Climescu, Alexa Alexandra, Ionela Băleanu, plus alți trei-patru sportivi. 
R: -La cine trageți speranțe pentru titlul național ?

M.N: -În condiții normale tragem speranțe la titlul național cu Valentin Dobrea la 94 de kilograme. Tot în condiții normale de la Ionuț Climescu, 16 ani, așteptăm titlul de vicecampion, am hotărât de comun acord să nu concureze la 62 de kilograme să urce la 69 de kilograme. 

R: -Au ajuns sportivii în vârf de formă ? 


M.N: -Așa cred că au ajuns în vârf de formă, noi am încercat, ne-am pregătit la Galați, aici au fost și căldurile. Teoretic sunt pregătiți fizic, urmează să vedem la concurs. Va fi greu am văzut procesele verbale iar la fiecare categorie sunt înscriși 15-20 de sportivi.   

R: -Sunteți în grafic cu obiectivele pentru acest sezon până acum ?

M.N: -Până acum la capitolul realizări avem un titlu de vicecampion european prin Ionuț Climescu, avem trei medalii la categoria sub 17 ani, prin Ionuț Climescu, avem trei medalii de bronz prin Alexandra Alexa și Ionela Băleanu. Ultima, Ionela Băleanu este o sportivă de 15 ani, acum două săptămâni la Constanța a aruncat 80 de kilograme, va avea un cuvânt de spus de anul viitor.  

R: -Ce urmează dupăa campionatul Național U 20 ? 

M.N: -Imediat după CN U 20 urmează între 1 și 7 septembrie, Cupa României și calificări pentru Campionatul Național de Seniori. Peste o lună vom avea Campionatu Național de Tineret iar în noiembrie Campionatul Național de Seniori. R: -Cum stați cu partea financiară la secția de haltere a clubului Dunărea ? 

M.N: -Financiar pot să spun că stăm bine în actualele condiții. Nu știu ce a făcut directorul clubului Mihai Brandabur, dar sper să o țină tot așa.


Altfel, după prima zi de concurs Ionuț Climcescu a devenit campion național,  la categoria 69 de kg, la stilul ”smuls” și stilul ”total” și vicecampion la stilul ”aruncat”. La fete, Alexandra Alexe, a concurat la categoria 58 de kilograme și a câștigat aurul la stilul ”smuls”, argint la ”aruncat” și argint la total. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal