HANDBAL: Gabriela Artene: ”Sper să putem intra în sălile de sport”

14Invitată prin intermediul telefonului la LIDER SPORTIV, de la Pro FM-Lider FM, Gabriela Artene, (fostă antrenaore în LN la Oțelul) antrenoarea care a crescut-o la Handbal Art Galați, pe Alexandra Dindiligan, campioanaă mondială U 18, a vorbit despre performanța naționalei U 18, handbalul gălățean și pesspectivele acestui sport în Galați. Intervenția poate fi citită intergal mai jos: Cum a fost posibilă performanța echipei, care este explicația ? 


După părerea mea, ele au început handbalul de foarte multă vreme, de mici, de la 7-8 ani, să te joci cu mingea să petreci foarte multe ore în teren, fără a cere performanță. Au avut o bază foarte bună și au fost ușor de instruit mai târziu.   

Care ar fi următorul pas pentru fete ?

Din punctul meu de vedere ele ar trebui să rămână modeste, să își vadă în continuare de muncă, să fie serioase și să știe că acum au o medalie în gât dar nu au câștigat nimic, abia acum începe greul, lumea va cere mai mult de la ele.  

Nu ar fi bine ca Galațiul să își strângă valorile și să evolueze la o echipă din Galați ? 


Este greu, pentru că aici trebuie să se implice autoritățile pentru a strânge toate handbalistele din Galați. Avem handbaliste răspândite prin țară la diverse echipe, din păcate noi antrenorii nu putem face nimic fără  sprijinul autorităților. 

Din urmă vin copii ? 

Da, sunt foarte mulți copii care vor să facă handal, acest rezultat va aduce mai mulăți copii care vor să practice handbalul. Sper să putem intra în sălile de sport, în Galați sunt multe echipe de handbal, mai exact cinci, iar sălile pentru handbal sunt puține. Nu mai spunem că în aceleași săli mai intră și alte sporturi și este greu.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal