HOCHEI: Arttu Niskakangas: ”Kari Rauhanen m-a convins să vin la Dunărea”

23
Arttu Niskakangas, sursa foto:  www.jatkoaika.com
Arttu Niskakangas, unul dintre cei cinci jucători din Finlanda, care vor juca la Dunărea în noul sezon al Ligii Naționale de Hochei, ne-a vorbit despre alegerea de a juca la Galați, Kari Kauhanen sau cariera sa. De ce ai ales să vii în România, la Galați ?


Am vorbit cu Kari Rauhanen de câteva ori despre posibilitatea de a juca în România, la Dunărea Galați. El, Kari Rauhanen, împreună cu managerul general al echipei, m-au convins că ar trebui să încerc această oportunitate și de asemenea să fiu parte la proiectul de a face din Dunărea cea mai bună echipă din România. De asemenea, sunt interesat să joc și în Liga Mol.   

Ce știi despre România ca țară și despre hocheiul din România ? 

Momentan nu știu prea multe despre România ca țară. Dar voi căuta multe informații prin intermediul internetului și de abia aștept să cunosc România! Nici despre hocheiul românesc nu știu prea multe, dar voi vedea nivelul jocurilor când vor începe meciurile. 

Ai lucrat la alte echipe cu Kari Rauhanen ? 

Nu, nu am mai lucrat cu Kari Rauhanen până acum, dar am vorbit cu alți jucători care au lucrat cu el și am avut referințe foarte bune despre el. Abia aștept să lucrez cu Kari Rauhanen. 

Spunene câte ceva despre cariera ta de până acum 

După ce am terminat junioratul am jucat cinci sezoane în Mestis. Am jucat la TuTo Hockey Turku și Kajaani Hokki. În sezonul 2012-2013 am câștigat medalia de bronz în Liga Mestis cu TuTo. Pentru sezonul viitor am vrut ceva nou în cariera mea iar oferta de la Dunărea a fost prefectă pentru mine. 

Când vei veni în România ? 

Zborul meu către România decolează duminică, 10 august. Familia mea va veni în România în octombrie. Abia aștept să cunosc Galațiul împreună cu familia mea. 


În final, felicitări pentru nașterea copilului


Mulțumesc pentru urări, cele mai bune gânduri, Arttu.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal