LIDER SPORTIV: Interviu cu Ivan Patzaichin: ”Mă leagă multe amintiri de Galați”

9Galațiul a găzduit la finalul săptămânii trecute faza locală a competiției de văslit în canotci. Imediat după eveniment, inițiatorul proiectului Ivan Patzaichin, a fost invitatul Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM. În intervenția de la Lider Sportiv, Ivan Patzaichin a vorbit despre „Descoperă Rowmania”, competiția de canotci, amintirle legate de Galați sau cum să fie atrași copii către sport. Interviul de la Lider Sportiv poate fi citit intergal mai jos. 

R: -Cum a fost competiția de la Galați ? 


I.P: – Excelentă, mă bucur foarte mult că am reușit să conving presa, cel mai mult mă bucur că  a fost un echipaj de copii de grădiniță, asta este și ideea, să srtrâmngem copii către mișcare. 

R: -Știu că mergeți în toată țara, care este feedback-ul s-a mărit numărul participanților ? 

I.P: S-a dublat. La un moment dat am oprit înscrierile. La Alba Iulia ne-a fost propus să facem două zile, e greu să mulțumești pe toată lumea. Mă bucură faptul că e al doilea și lumea gustă ideea de a fi mai aproape de apă. 

R: -Ce urmează pentru echipajele câștigătoare ?

I.P: Duminică dimineață am fost la Călărași, apoi vom merge la Arad, iar pe 31 la Festivalul Bărcilor cu văsle de la Tulcea va fi finala pe țară unde vo veni toți câștigătorii. 

R: -Ediția din acest an ce surprize ne oferă ?

I.P: – Pe lângă canotcile „Descoperă Rowmania” avem concursuri de pescuit, concrus de triatlon, expunere de proiecte în jurul Deltei Dunării. O să avem invitați din mai multe tări din jurul Dunării. Vor veni de la Budapesta. Vom avea și nouă trupe printre caere Pasărea Rock, Cristi Minculescu și Nuțu Olteanu, Celelalte Cuvinte și câteva trupe tinere. 

R: -Așadar va fi un festival pe cinste!


I.P: -Sigur. Avem un parteneriat cu cei plecați pe Dunăre cu bărcile, vor sosi și ei, noi avem un parteneriat cu ei, se desfășoară de 50 de ani competițai lor pe Dunăre, ei vor avea invitați din Serbia și Germania. După festival încă două zile vom pleca cu bărcile încă două zile până la Sfântu Gheorghe cu escală la Murighiol. 

R: -Ce spuneți de performanța recentă a lui Victor Mihalachi și Liviu Dumitrescu  ?

I.P: -Da mă bucur pentru i sunt sportivi care știu ce își doresc și nu se vor lăsa până nu vor lua o medalie la Jocurile Olimpice.

R: -Aveți amintiri legate de Galați ? 

I.P: Multe. Mulți prieteni. Începând cu 1969 când făceam antrenamente peste Dunărea, mă leagă multe. Părinții mei aveau o căsuță pe strada Gerului, multe amintiri legate de Galați. 

R: -Mai sunt copii/tineri, care să vină către dumneavoastră ?

I.P: E mai greu. De altfel în tot sportul din România trebuie făcut ceva ca tinerii să facă mișcare. Asta înseamna ca statul să se implice, noi încercăm. La fel încearca și Gabi Szabo sau Valeria Răcilă. Statul trebuie să vină lângă copii care nu își permit cantonamente și activități legate de sport!

Altfel, competiția de canotci de la Galați a fost câștigată de echipajul ”Veteranii”. Ei vor reprezenta Galațiul la finala națională a concursului de văslit în canotci 10+1 de la Tulcea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal