RUGBY: Gabriel Partenie, primul în ierarhia marcatorilor RCM Galați și în DNS 2014

7

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, seniorii de la RCM Galați sunt pe locul șapte, din șțapte, în Divizia Națională de Seniori, cu șase puncte din opt jocuri. La fel ca în clasamentul general din DNS, echipa gălățeană este pe ultimul loc și în cel al punctelor marcate, 70.

Cele mai multe puncte au fost marcate de Gabriel Partenie. Deși înaintea începerii sezonului echipa gălățeană s-a întărit cu o serie de jucători proveniți de la defuncta Stejarul Buzău sau CSM București, iar la ”bețe” în primele trei etape au trimis transformerii ”de import”, primul în clasamentul marcatorilor este tot Gabriel Partenie, liderul marcatorilor RCM Galați, din DNS 2013 (detalii aici ), Divizia A 2012, ș.a. 

Folosit pe postul de centru sau uvertură, Partenie a marcat un total de 28 de puncte în cele două competiții (de rugby în 15) în care a participat. În Divizia Națională de Seniori a acumulat un total de 16 puncte, după cum urmează: patru cu CSU AV Arad, două cu CS Năvodari, opt cu Știința Petroșani, două cu RC Bârlad. De asemenea, Gabriel Partenie a marcat toate cele 12 puncte ale gălățenilor din Cupa României, câte șase (lovituri de pedeapsă) în meciurile cu RCJ Farul Comnstanța și CS Năvodari. 

Al doilea în clasamentul (intermediar) al marcatorilor din DNS 2014 este un fundaș, Costel Manolache. Tânărul fundaș a marcat 11 puncte, toate în jocurile din tur. Cinci puncte au fost marcate prin intermediul unui eseu în meciul de acasă cu CS Năvodari, iar șase prin transformarea a două lovituri de pedeapsă, în ultimul meci din tur de pe terenul liderului Poli Agro Iași. 
Cristi Boboc, cu zece puncte, marcate prin intermediul a două eseuri în prima etapă din retur cu RC Bârlad, este următorul în ierarhia, intermediară, a marcatorilor RCM Galați din DNS 2014. Tot zece puncte au fost trecute în contul gălățenilor după ce oaspeții au fost sancționați cu eseu de penalizare  în jocurile cu Bucovina Suceava și CSU AV Arad.  
Celelalte puncte ale gălățenilor în actuala ediția a DNS 2014 au fost marcate de Mădălin Caloian opt puncte, Florin Estoica, Ilie Vlad și Cosmin Tihan, câte cinci puncte, un eseu. 
Primul meci în care gălățenii își pot mări numărul de puncte marcate este marți, 12 augusrt, de la ora 17.30, pe „Municipăal”, când RCM Galați (locul șapte) va întâlni CSU AV Arad (locul șase). 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal