RUGBY: Misiune dificilă pentru RCM Galați la Năvodari

10
După înfrângerea la limită 17-18 de marți, pe de „Municipal” cu cei de la CSU AV Arad, seniorii de la RCM Galați vor susține al doilea meci al săptămânii. Sâmbătă, de la ora 10.00, la Năvodari, gălățenii vor juca cu gazdele de la CS Năvodari, revelația ediției 2014 a Diviziei Naționale de Seniori. 
Misiunea gălățenilor de scoate puncte la Năvodari este extrem de dificilă. CS Năvodari este pe locul trei în clasament cu 29 de puncte din zece jocuri, iar RCM Galați este pe locul șapte, ultimul, cu șapte puncte din nouă jocuri. Pentru jocul de la Năvodari, gălățenii se confruntă cu serioase probleme de lot. După meciul cu cei de la CSU AV Arad lista accidentaților s-a mărit considerabil. După Gabriel Dănăilă, lista indisponibililor a fost completată de: George Rusu, Costel Manolache, Cosmin Tihan și Claudius Carabeț. 
Gălățenii și cei de la Năvodari s-au întâlnit de mai  multe ori în competițiile interne de rugby XV și au câteva lucruri în comun. Au promovat împreună din Divizia A cu două sezoane în urmă, iar sezonul trecut au jucat în play-out și au retrogradat împreună. În DNS s-au întâlnit de șase ori. Bilanțul jocurilor din liga secundă este echilibrat. Gălățenii au învins de trei ori, 32-12 la Galați, în sezonul trecut regulat (DNS 2013), 17-14 și 29-26 în play-out. Cei de la Năvodari au câștigat tot trei jocuri în DNS, în sezonul regulat al ediției 2013 la Năvodari cu 40-18, la Galați în sezonul regulat 2013, CS Năvodari a câștigat 21-10, iar în turul actualei ediții a ligii secunde CS Năvodari a câștigat 21-10. De asemenea, în actuala ediție a Cupei României în turul grupei Dobrogea, RCM Galați a jucat la Năvodari iar gazdele s-au impus cu 37-6.    
În precedentele sezoane, când ambele echipe evoluau în Divizia A, cele două echipe și-au împărțit victoriile, în 2012, la Galați, RCM-ul s-a impus cu 50-17 și 20-17, iar Năvodariul a câștigat meciurile de pe propriul lor teren, 36-30 și 32-27, în jocul decisiv pentru accedera în play-off-ul Diviziei A. În 2011, la Năvodari au câștigat constănțenii cu 30-25, iar la Galați, RCM-ul cu 5-0, la masa verde prin neprezentarea celor de la Năvodari. În 2010, la unul din primele sezoane cu echipa gălățeană la nivel de seniori, CTTV Galați pe atunci, a învins o singură dată din 4 jocuri echipa din Năvodari, la Galați cu 29-21, celelalte 3 meciuri au fost câștigate de constănțeni, la Galați 17-7, iar la Năvodari 41-17 și 24-8.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal