BASCHET: Victorie insuficientă pentru Phoenix

4

Manșa retur din turul inaugural al „Cupei României”, a fost câștigată de Phoenix, 58-66, pe terenul celor de la BC Danzio Timișoara. Victoria la opt puncte diferență este insuficetnă pentru echipa pregătită de Theodosios „Sakis” Paralikas, pentru a accede în premieră în turul secund al Cupei. Pentru a se califica în turul II, Phoenix avea nevoie de un succes la 13 puncte diferență după înfrângerea 55-67 din tur de la Galați. 

Pe sferturi scorul în victoria de la Timișoara a fost: 10-13, 16-8, 21-19, 19-18. Pentru Phoenix au evoluat la Timișoara toate cele patru jucătoare americance, după ce în tur trei dintre ele nu au putut evolua din cauza lipsei certificatului internațional de transfer. Cea ami bună marcatoare a jocului a fost americanca de la Phoenix, Trudy Armstead cu 21 de puncte. Celelalte marcatore de la Phoenix au fost:  Chelsey Lee 15 puncte, Romina Filip 10 puncte, Ivory James opt puncte, Gabriela Cursaru șapte, Nicole Hamilton trei puncte, Andreea Crețu două puncte.

Chiar dacă a pierdut calificarea pe teren, Phoenix poate juca în turul II al Cupei dacă va fi cea mai bună dintre echipele învinse ”best loser”. 

După meciurile din Cupă, Phoenix se va concentra pe Liga Națională. Meciul de debut în LNBF pentru Phoenix va fi sâmbătă, 27 septembrie, pe terenul celor de la CSU Alba Iulia.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal