FOTBAL: Echipa feminină Oțelul- în pericol de desfiinţare

9

Noua conducere administrativă a Oţelului şi-a făcut simţită prezenţa până acum şi, pe lângă cooptarea unui nou management sportiv, schimbarea staff-ului tehnic şi înregimentarea unor noi jucători, intenţioneză să opereze alte modificări în structura internă a clubului. Astfel, preocupaţi de echilibrarea bugetului, cei care deţin controlul grupării roş-alb-albastre au în plan reorganizarea pe bazele unei noi scheme care ar include o serie de măsuri de restrângere a activităţii sportive.

În acest sens, echipa feminină a clubului, înfiinţată în urmă cu un sezon, obţinând rezultate pozitive până în acest moment, pare prima „victimă” a noii strategii gândite de oficialii Oțelului. Echipa de fete activează în Liga I (eșalonul secund), având anul trecut o stagiune de debut reușită, clasându-se pe poziția a 2-a a clasamentului, iar în acest sezon își propusese promovarea în Superligă, startul fiind unul promițător după ce obținuse 2 victorii din tot atâtea meciuri. În această vară, formația antrenată de Ion Morohai și Daniela Radu a reușit să câștige și primul trofeu din istorie, turneul amical „Cupa Heniu”. Echipa feminină își desfășoară activitatea cu sprijinul Federației Române de Fotbal printr-un program de promovare al fotbalului feminin, susţinut de UEFA.

Rămâne de văzut cât va economisi Oțelul odată cu această restructurare, însă semnalele financiare venite dinspre clubul gălățean nu par a fi unele pozitive, în condițiile în care această nouă strategie pare a viza și echipa secundă a oțelarilor, principalul „producător” de talente pentru formația de seniori. De asemenea, problema restanțelor financiare a revenit, deși s-au dat asigurări că întârzierile salariale vor fi rezolvate, iar în aceste condiții jucătorii au ajuns la 2 luni fără a fi plătiți, iar unii angajați ai clubului au și 3 luni restante.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal