FOTBAL: Ion Gigi: ”Oțelul a devenit un centru de pelerinaj al mercenarilor”

14
Jucător de legendă la Oțelul, Ion Gigi, a comentat la Lider Sportiv, ultimele evenimente petrecute la clubul roș-alb-albastru. Despre numirea lui Tibor Selymeș, Ion Gigi a spus: 

”Am fost luat prin surprindere de numirea lui Selymeș la Oțelul. Nu pot să fac o caracterizare. Un antrenor este caracterizat de rezultate, ai rezultate ești antrenor bun, nu ai rezultate, nu. Nu am urmărit rezultatele lui Selymeș, nu pot să fac o apreciere”.

 Revenirea lui Florin Cernat la Oțelul a fost comentată de Ion Gigi astfel:

”Florin Cernat are o experiență, el poate aduna în jurul lui jucătorii tineri care să vină cu efortul iar el cu experiența și execuțiile. El are o vârstă nu găsești jucători ca Florin Cernat”. 

Cele mai frumoase amintiri de la Oțelul au fost, spune Ion Gigi, în perioada 1996-1998:

”Probabil în perioada 1996-1998, două sezoane la rând am ajuns în Cupele Europene, cu Vali Ștefan, Cătălin Tofan, Costin Maleș și alții, nucleul de bază era din Galați, stadionul se umplea chiar și pe zăpadă! Am fost prima echipă din Provincie care am ”aliniat” echipele din București. Printre meciurile cu amintiri plăcute ar fi acel 4-3 cu Rapid de la București, meciul de la Foresta Fălticeni, unde cu doi oameni în minus am terminat 1-1 sau victoria 3-1 de la București cu Steaua. Am fost o echipă care a luptat pe teren”.

Fluctuațiile de  jucători, antrenori sau conducători au fost caracterizate de Ion Gigi astfel:

”Oțelul a devenit un centru de pelerinaj al mercenarilor, pe ultima sută de metri cât mai are de supraviețuit. Ei vin aici pentru bani, altfel pentru ce vin, ce la place de Galați ? Narcis Răducan a venit și executa ordine, el era un simplu executant, așa se întâmplă și cu ceilalți”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal