FUTSAL: Înfrângere prea drastică pentru United în derby

4
Primul mare derby stagional pentru United s-a încheiat cu o înfrângere 1-5, pe teren propriu în fața celor de la FK Odorheiu Secuiesc. Scorul înregistrat pe tabelă la finalul celor 40 de minute de joc este prea drastic după evoluția celor două echipe din teren. 
Prima parte s-a încheiat nedecis 1-1. Gălățenii au marcat primii după o fază fixă marcă înregistrată United Galați. În minutul 11, Viorel Cojoc a executat un corner până la Mihai Bâgu. Aflat în marginea suprafețeti de pedeapsă, Bâgu a trimis direct în palsa lui Lazlo Klein. Golul a venit după o perioadă de dominare a gălățenilor. Avantajul nu a stat prea mult pe tabelă, în minutul 13, FK Odorheiu Secuiesc a egalat prin Mania, chiar dacă Petrișor Toniță a intervenit salvator de două ori la faza golului. Până la pauză cele două echipe au ratat câteva o ocazii importante. United a trecut de două ori pe lângă gol. Prima dată Tudose, în minutul 16 a trimis puțin pe lângă poartă, iar în minutul 18, Andrei Crăciun a trimis în bară. Prima parte s-a încheiat cu intervenția, singur cu adversarul, a lui Petrișor Toniță. 
Repriza a doua s-a terminat cu un neverosimil 0-4! FK Odorheiu Secuiesc a trecut rapid în avantaj în minutul 3 al reprizei.  Apoi, în minutul 11 au dublat avantajul. Imediat United a ripostat prin oportunitățile ratate de Andrei Crăciun și Mihai Bâgu. O altă șansă de a marca și de a reveni în joc a fost ratată de Andrei Apostol, în urma unui corner, a trimis în bară. Cu cinci minute înainte de finalul jocului, David Asandei a cerut Time Out. Imediat căpitanul Viorel Cojoc a preluat tricoul distinctiv de portar cu atribuții ofensive. Mutarea putea să-i coste pe gălățeni, la una din faze harghitenii au scăpat pe contraatac, dar Mihai Bâgu s-a repliat la timp și a  scos de pe linia porții. La reluare, United a continuat cu Viorel Cojoc portar cu valențe ofensive, fixează, ca la hochei, adversarul în priopria jumătate, dar Burdujel, Jovanovic sau Cojoc au trimis pe lângă poarta lui Klein. În finalul jocului, cu Toniță revenit între buturi, cei de la FK Odorheiu Secuiesc au marcat ultimele două goluri și au închis meciul cu 1-5. 
United: Petrișor Toniță-Ovidiu Tudose, Viorel Cojoc (căpitan), Ivan Jovanovic, Mihai Bâgu, Cătălin Ivan, Octavian Cireș, Andrei Apostol Cristian Voinea, Constantin Burdujel, Bogdan Salichi. Antrenor principal: David Asandei, antrenor secund: Alexandru Tănăsilă. 
După înfrângerea cu FK Odorheiu Secuiesc, United se menține în prima aprte a clasamentului cu șase puncte din trei jocuri, golaveraj 11-8. Etapa viitoare United își poate rotunji golaverajul pentru că echipa pregătită de David Asandei va juca pe terenul ultimei clasate CFF Clujana Cluj Napoca, duminică, 28 septembrie, de la ora 18.30.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal