HOCHEI: Lotul cu care Dunărea va aborda sezonul 2014-2015

23

Începând de miercuri, 10 septembrie, până duminică, 14 septembrie, patinoarul „Dunărea” va găzdui prima competiție oficială a sezonului „Cupa României”, ediția 2013-2014, restantă de sezonul trecut. Noul sezon competițional va fi abordat de Dunărea cu un lot destul de mult schimbat, cu un antrenor finaldez pe banca tehnică și cu planuri și ambiții mari. Lotul cu care secția de hochei a Clubului Sportiv Municipal Dunărea va aborda sezonul 2014-2015 al LNH, cât și cele două ediții de Cupa României, este: 

Viorel Radu, portar, 44 de ani, a mai evoluat pentru Steaua București și Dinamo București. Împreună cu echipa națională a României a participat la numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale. Este considerat unul dinte cei mai buni portari ai României din ultimii 20 de ani. 

Lucian Hangan, portar, 25 de ani, pe lângă Dunărea a mai jucat pentru Steaua București în LNH și Liga Mol. 

Otto Onodi, portar, 20 de ani, a mai jucat pentru Sport Club Miercurea Ciuc și Ferencváros Budapesta (Ungaria). La loturile naționale, Otto Onodi, a jucat pentru echipele U 18 și U 20 ale României, la trei ediții ale Campionatelor Mondiale.

Marius Adrian Stoian, portar, 19 ani, a mai evoluat pentru echipele de juniori ale Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.

Kai Syvasalmi, (Finlanda), fundaș, 29 de ani, ultima echipă pentru care a evoluat a fost Rapces de Gap din Franța. A mai jucat pentru echipe din Finlanda, TuTo, SapKo.

Botond Flinta, fundaș, 26 de ani. Pe lângă echipele din Miercurea Ciuc, Hochei Sport Club (I și II) și HC, Flinta a mai jucat pentru Székesfehérvár în campionatul din Austria și Ferencváros TC-Ungaria, grupare cu care a jucat în Liga Mol. În Liga Mol, Botond Flinta a jucat și cu prima echipă de la HSC Miercurea Ciuc. Flinta a evoluat pentru toate echipele naționale ale României.

Attila Goga, fundaș, 32 de ani. A mai jucat în cariera lui la HSC Miercurea Ciuc, club cu care a cucerit mai multe titluri naționale, HC Miercurea Ciuc, Corona Brașov și Progym Gheorgheni, echipa din orașul natal. La echipele naționale a jucat la toate categoriile, U 18, U 20 și seniori, cu care a participat la mai multe ediții ale Campionatelor Mondiale.

Josef Adorjan, fundaș,  39 de ani, în ultimul sezon a jucat pentru Hochei Sport Club Miercurea Ciuc, gupare cu care a evoluat în Liga Mol și Cupa Continentală și  Progym Gheorgheni, cu care a jucat în play-off-ul LNH și a căștigat medalia de bronz.

Istvan Sprencz, fundaș, 29 de ani, provine de la Sport Club Miercurea Ciuc, Pe lângă HSC Miercurea Ciuc, Sprencz a mai jucat în Ungaria la UTE Ujpest, șase sezoane. La fel ca majoritatea achizițiilor din această vară, István Sprencz a jucat pentru toate cele trei echipe naționale ale României. Pentru a fi legitimat la Dunărea, Sprencz a fost nevoit să susțină probe de joc. Dunărea va fi prima echipă la care va evolua după o pauză de două sezoane.

Levente Szekely Csata, fundaș, 21 de ani, a mai jucat pentru Progym Gheorgheni și Sport Club Miercurea Ciuc U 18.

Mihai Horghidan, fundaș, 19 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.

Felician Secuianu, fundaș, 38 de ani, a jucat dor pentru Dunărea Galați. Are în palmares un Campionat Mondial de juniori sub 18 ani, cu echipa națională a României.

Alexandru Munteanu, fundaș, 20 de ani. Produs din pepiniera clubului Dunărea. A jucat pentru Dunărea Galați cât și pentru echipa națională U 18 a României.

Alin Daniel Rusu, fundaș, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați. Sezonul trecut a jucat la Campionatul Mondial U 18 cu echipa națională a României.

Janne Jookila, (Finlanda), atacant,  32 de ani. Echipa la care a evoluat sezonul trecut este Milton Keynes Lightning, din Marea Britanie. În anul 2000 a fost ”draftat” de Columbus Blue Jackets în NHL. Peste Ocean, Janne Jokila a jucat la trei echipe printre care,  River City Lancers în USHL și  Syracuse Crunch în American Hockey League, una din ligile din circuitul NHL

Ville Eskelinen, (Finlanda), atacant  28 de ani. Sezonul trecut a jucat la SaPKo în Liga Metis, din Finlanda, liga a II-a. Pentru SaPKo a jucat în 38 de meciuri. În primul meci amical al sezonului, Ville a suferit o accidentare destul de serioasă și a ratat o mare parte din perioada de pregătire. 

Arttu Niskakangas, (Finlanda), atacant 25 de ani. Sezonul trecut a jucat în liga Metis cu Ville Eskelinen, dar la Hokki.

Szabolcs Szocs, atacant, 34 de ani. Fost căpitan al echipei naționale de seniori, Szabolcs Szocs a jucat în cea mai mare parte a carierei la HSC Miercurea Ciuc, cu care  căștigat mai multe titluri de campion al României. Pentru un sezon, Szabolcs Szocs, a jucat și la Corona Brașov. La fel ca ceilalți doi jucători proveniți de la HSC Miercurea Ciuc, Szabolcs Szocs, a jucat la toate echipele naționale ale României ( U 18, U 20 și seniori).

Adrian Irimia, atacant, 22 de ani. Născut și format la Galați, la clubul Dunărea, Adrian Irimia, a mai jucat în cariera lui Steaua București, echipă cu care a jucat atât în Liga Mol cât și în LNH.

Levente Lorincz, atacant, 28 de ani, a mai jucat pentru Sport Club Miercurea Ciuc și Corona Brașov, în Liga Mol și Liga Națională de Hochei. Sezonul trecut a fost în lotul gălățenilor dar din cauza unei accidentări a evoluat foarte puțin pentru Dunărea. 

Cătălin Geru, atacant 44 de ani. Gălățeanul Cătălin Geru a mai jucat pe lângă Dunărea la Steaua București cu care a cucerit mai multe titluri de campion. La echipele naționale a jucat la numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale.

Gabriel Spiridon, atacant, 19 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al clubului Dunărea, cu mai multe prezențe la Campionatele Mondiale U 18. Deși a fost ofertat de echipe din LNH, Gabriel Spridon a ales să rămână la clubul la care a făcut primii pași în hochei, Dunărea Galați.  

Anton Cristian Popa, atacant, 19 ani, jucător crescut la Dunărea Galați la Centrul de Copii și Juniori. Internațional U 18 și U 20. La fel ca Gabriel Spridon a fost dorit de alte echipe din LNH dar a ales Dunărea Galați.  

Mircea Necula, atacant, 23 de ani. A jucat doar pentru Dunărea Galați. În 2009 a jucat pentru echipa națională U 18 a României la Campionatul Mondial.

Valentin Vlase, atacant, 30 de ani. În cariera sa a jucat pentru o sigură echipă, Dunărea Galați

Nicușor Horghidan, atacant, 19 ani, produs al Centrului de Copii și Juniori al Clubului Sportiv Municipal Dunărea Galați.

Paul Burada, atacant, 47 de ani, decanul de vârstă al echipei. Pe lângă Dunărea a mai jucat pentru  Steaua București și Sportul Studențesc București. La echipele naționale a jucat la mai multe ediții de campionate Mondiale.

Bogdan Neagoș, atacant, 23 de ani. A evoluat în cariera lui doar la Progym Gheorgheni, Progym fiind echipa din orașul natal. Sosit la Dunărea în această vară.

Attila Balint, atacant, 25 de ani. La echipele de club a jucat pentru Hochei Sport Club Miercurea Ciuc cu care a câștigat mai multe titluri de campion al României, echipă cu care a jucat în Cupa Continentală, competiție rezervată echipelor campioane. De asemenea cu cei de la HSC Miercurea Ciuc, Attila Balint a jucat în mai multe sezoane de Liga Mol. La fel ca Istvan Sprencz, Balint a trecut cu brio probele din cantoanmentul de la Brașov. A debutat cu gol pentru Dunărea, în primul amical al sezonului cu Corona Wolves Brașov. 

Adrian Palak, (Slovacia), atacant, 24 de ani. Sezonul trecut a jucat în prima ligă din Slovacia,  HK Dukla Trencin și la HK 95 Povazska Bystrica-jucător aflat în probe.

Echipa tehnică va fi compusă din:


Kari Rauhanen, (Finlanda) antrenor principal, 52 de ani,  sezonul trecut a antrenat Corona Brașov, cu care a câștigat campionatul în România și a jucat în finala Ligii Mol.

Marius Trandafir,  antrenor secund, 36 de ani, a mai antrenat echipele de juniori ale clubului Dunărea, unde a descoperit și format mai mulți jucători precum: Gabriel Spiridon, Anton Cristian Popa ș.a, cât și echipa de seniori, din postura de antrenor principal. De asemenea, Marius Trandafir este și selecționerul echipei naționale sub 20 de ani a României. Sezonul trecut echipa națională U 20 a României, condusă de Marius Trandafir a fost singura, din cele trei naționale, care nu a retrogradat într-o divizie inferioară. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal