HOCHEI: Victorie scontată pentru Dunărea

3
După 16-0 din Cupă, hocheiștii de la Dunărea au obținut un nou succes la scor, de altfel scontat, în fața celor de la Progym Gheorgheni, 12-3. Disputat în același interval orar cu alte trei evenimente sportive, jocul din debutul LNH a adunat în Patinoarul „Dunărea” puțin peste 100 de spectatori. 
Prima parte s-a încheiat 3-1. Dunărea a început meciul tare și la prima acțiune ofensivă a jocului a deschis scorul prin Szabolcs Szocs din pasa lui Ladislav Rytnauer. Peste câteva minute avantajul a fost dublat prin golul aceluiași Szabolcs Szocs. Scăpați de iuerșul ofensiv al gălățenilor, cei de la Progym au ieșit de câteva ori la atac, dar Otto Onodi a fost de fiecare dată la post. deși erau în inferioritate numerică, la jumătatea reprizei gălățenii au marcat pentru 3-0 în urma unui contraatac, Attila Balint a pasat iar Adrian Palak a marcat. Finalul primei părți, ultimele patru minute, au fost jucate de Dunărea în inferioritate numerică, mai exacrt Attila Goga a fost cel sancționat. După ce a ispășit pedeapsa de două minute, pentru ținerea crosei unui adversar, a revenit pe gheață, dar nu pentru mult timp. Imediat ce a pătruns pe gheață a obstrucționat, în opinia arbitrilor, un adversr chiar în fața băncilor de pedepse și a părăsit din nou gheața.
În partera a doua Dunărea s-a impus cu 5-0. Treimea secundă a fost mai mult un iureș ofensiv al gălățenilor la poarta celor de la Progym. Chiar dacă au fost în mai multe momente ale jocului în inferioritate numerică, gălățenii au trecut cu bine defensiv au mutat jocul în terenul harghitenilor și chiar au marcat în inferiroritate numerică. În partea a doua portarul gălățean Otto Onodi a fost mai mult spectator, nu a fost solicitat la prea multe intervenții de jucătorii harghiteni alfați în destule momente în superioritate numerică. Pentru Dunărea au marcat: Ladislav Rytnauer, gol marcat în superioritate numerică, Szabolcs Szocs din pasa lui Attila Goga și Michal Jelinek, Adrian Palak, șut din preajma zonei de angajament scăpat printre picioare de portarul harghitean, Ladislav Rytnauer din pasa lui Michal Jelinek, gol marcat în inferioritate numerică și  Michal Jelinek. 
Ultima repriză s-a terminat 4-2 în favoarea gălățenilor. Progym a început repriza cu al doilea portar, însă la fel ca portarul din primele două reprize a fost învins la prima acțiune ofensivă la poarta sa de către Michal Jelinek. Chiar dacă Marius Trandafir a trimis pe gheață jucătorii tineri, gălățenii s-au menținut la conducerea jocului. Dunărea a ”oprit motoarele” la 12-1, iar cei de la Progym au profitat de răgazul oferit de gălățeni și au marcat două goluri care au stabilit scorul final 12-3. Pe lângă golul din debutul reprizei marcat de  Michal Jelinek, pentru Dunărea au mai punctat: Botond Flinta, din pasa lui Attila Balint, șut de la linia albastră, pucula  fost debiat de mai mulți jucători, Anton Cristian Popa, din pasa lui Adrian palak, la fel ca în partea secundă gălățenii au marcat în inferioritate numerică și Michal Jelinek din pasa lui Adrian Palak și Ladislav Rytnauer.   

Dunărea: Otto Onodi, Radu Viorel-portari;

Linia I: Adam Rasner, Botond Flinta, Szabolcs Szocs, Ladislav Rytnauer, Michal Jelinek;

Linia a II-a: Attila Goga, Csata Levente Szekely, Cătălin Geru, Adrian Palak, Attila Balint;

Linia a III-a: Adam Rasner, Adrian Irimia, Mircea Necula, Levente Lorincz, Alex Munteanu;

Linia a IV-a: Bogdan Neagoș, Anton Cristian Popa, Gabriel Spiridon, Mihai Horghidan, Valentin Vlase.

Antrenor principal Marius Trandafir, antrenor secund: Teodor Mocanu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal