FOTBAL: Trei jucători de la Oțelul devin ambasadori ai Fundației Inimă de Copil

4

Trei fotbaliști legitimați la FC Oțelul Galați devin ambasadori ai Fundației Inimă de Copil și, cu sprijinul clubului, aduc în atenția comunității nevoia de a le oferi copiilor cu dizabilități un cadru optim de recuperare.

Cei trei fotbaliști care devin ambasadori ai Fundației Inimă de Copil sunt ROBERT MOGLAN, 18 ani, membru al lotului primei echipe a clubului nostru, IRINA IVAN, 18 ani, componentă a lotului feminin, și IONUȚ CHIRIAC, 16 ani, membru al echipei Juniori A din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

În calitate de ambasadori ai Fundației Inimă de Copil, Robert, Irina și Ionuț vor încerca să colecteze fondurile necesare susținerii activității uneia dintre cele mai importante structuri ale Fundației – CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI DIN GALAȚI. Cei trei fotbaliști vor participa duminică, 12 octombrie 2014, la cursa de cross din cadrul Semimaratonului Galați 2014 și, ulterior, vor susține cauza Fundației în fața potențialilor sponsori și donatori. La rândul său, clubul Oțelul Galați va utiliza pârghiile pe care le are la dispoziție pentru a contribui la colectă.
„Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități al Fundației Inimă de Copil și oamenii minunați de acolo reprezintă o șansă reală la o viață demnă pentru acei copii pe care societatea românească tinde mai degrabă să îi condamne la izolare decât să îi ajute să se integreze. Noi, cei de la Oțelul Galați, vom face tot ce ne stă în putință să promovăm munca și nevoile Centrului”, a declarat managerul sportiv al Clubului, Ovidiu Burcă, după ce a vizitat Centrul împreună cu Robert, Irina și Ionuț.

Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități din Galați, deschis în anul 2010 grație unei finanțări nerambursabile obținute de Fundația Inimă de Copil de la Comisia Europeană, oferă anual servicii sociale de evaluare, recuperare și reabilitare pentru zeci de bebeluși, copii și adolescenți cu dizabilități motorii, cognitive, de comunicare și limbaj sau de autonomie personală din județele Galați, Brăila și Tulcea. Centrul are cheltuieli anuale de peste 130.000 de lei și necesită asigurarea activității curente, dar și dotarea cu echipamente medicale și educaționale moderne.
Semimaratonul Galați 2014 este organizat de Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați și aduce în atenție diverse proiecte sociale și cauze umanitare care au nevoie de susținerea publicului, se arată în comunicatul Fotbal Club Oțelul Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal