Fotbaliştii FC Oţelul Galaţi, ambasadori ai Fundaţiei Inimă de Copil, au câştigat crossul umanitar

12

Fotbaliștii roș-alb-albaștri Robert Moglan, Irina Ivan şi Ionuț Chiriac au încheiat pe poziţii fruntaşe cursa de cross din cadrul Semimaratonului Galați 2014, eveniment de susţinere a mai multor cauze umanitare desfășurat duminică, 12 octombrie, la Galați. Robert Moglan, component al lotului Primei Echipe a Clubului Oţelul Galaţi, a trecut primul linia de sosire, Ionuţ Chiriac de la Grupa de Juniori A a terminat cursa pe locul trei la băieţi, iar Irina Ivan, jucătoare în Echipa de Fotbal Feminin, a fost a cincea fată care a trecut linia de finish.

Robert, Irina şi Ionuț au alergat pentru Fundaţia Inimă de Copil, ai cărei ambasadori sunt. Cu ajutorul Clubului, ei încearcă să aducă în atenția comunităţii nevoia unui cadru optim de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi și să determine publicul să facă donații pentru susținerea activității Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Copii cu Dizabilităţi, operat de Fundație. La colecta condusă de Robert, Irina și Ionuț contribuie și Clubul Oțelul Galați.

“Am vizitat Centrul și am văzut acolo multă suferință: copii care luptă cu afecţiunea lor, părinţi care văd în orele de terapie de acolo șansa copilului lor la o viaţă normală, voluntari care fac atât de mult cu atât de puţin. Centrul are nevoie de ajutorul nostru. Să nu stăm deoparte!”, spune Robert Moglan.

Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Copii cu Dizabilități din Galați, deschis în anul 2010 grație unei finanțări nerambursabile obținute de Fundația Inimă de Copil de la Comisia Europeană, oferă anual servicii sociale de evaluare, recuperare și reabilitare pentru zeci de bebeluși, copii și adolescenți cu dizabilități motorii, cognitive, de comunicare și limbaj sau de autonomie personală din județele Galați, Brăila și Tulcea.

Centrul are cheltuieli anuale de peste 130.000 de lei și necesită asigurarea activității curente, dar și dotarea cu echipamente medicale și educaționale moderne, se arată în comunicatul FC Oțelul Galați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal