RUGBY: Gabriel Partenie, liderul marcatorilor RCM Galați în 2014

8
Rugby Club Municipal Galați a încheiat un nou sezon în cel de al doilea eșalon valoric al României, Divizia Națională de Seniori. Tot în 2014, RCM Galați a jucat în noul format al Cupei României. Ambele competiții fiind încheiate de gruparea de pe ”Municipal” pe ultimul loc. 
La fel ca în precedentele sezoane de Divizia Națională de Seniori sau Divizia A, cel mai bun marcator al celor de la Rugby Club Municipal Galați este Gabriel Partenie. În sezonul 2014, centrul sau uverura Gabriel Partenie a marcat un total de 79 de puncte, 44 în DNS și 35 în Cupa. De altfel, Gabriel Partenie a fost singurul marcator al echipei gălățene în cele cinci meciuri disputate în „Cupa României”.  
În Divizia Națională de Seniori punctele au fost marcate de Gabriel Partenie astfel: șase cu CSU AV Arad, șapte cu CS Năvodari, 11 cu Știința Petroșani, două cu RC Bârlad, 18 cu Bucovina Suceava. 
Cele 35 de puncte din grupa Dobrogea a „Cupei României” au fost înscrise de centrul gălățean astfel: opt cu CSM Olimpia București, eseu și transformare, 15 cu RCJ Farul Constanța,  cinci transformări lovituri de pedapsă și 12 cu CS Năvodari, patru lovituri de pedeapsă.  
Cel de al doilea marcator al gălățenilor în sezonul 2014 a este ”stejărelul” Cristi Boboc cu 15 puncte marcate prin intermediul a trei eseuri. Două încercări au fost marcate în prima etapă din retur cu RC Bârlad, iar a treia a fost marcată de flankerul Boboc în meciul cu CS Năvodari. 
Cu 14 puncte centrul Ionuț Cosmiuc este al treilea în ierarhia marcatorilor RCM Galați din 2014. De remarcat că toate cele 14 puncte au fost marcate în meciurile cu CSU AV Arad. Nouă, un eseu și două transformări de eseuri au fost marcate în meciul de acasă din sezonul regulat, iar cinc (eseu) în jocul din play-out cu ”studenții” arădeni.
Al patrulea în clasamentul marcatorilor din DNS 2014 este un fundaș, Costel Manolache. Tânărul fundaș a marcat 11 puncte, toate în jocurile din tur. Cinci puncte au fost marcate prin intermediul unui eseu în meciul de acasă cu CS Năvodari, iar șase prin transformarea a două lovituri de pedeapsă, în ultimul meci din tur de pe terenul liderului Poli Agro Iași. Zece puncte au fost trecute în contul gălățenilor prin intermediul a două eseuri de penalizare a adversarilor. 
Ceilalți marcastori din DNS 2014 pentru RCM Galați sunt: Mădălin Caloian opt puncte, Florin Estoica, Ilie Vlad, Cosmin Tihan, Constantin Badea, Adrian Chiper, Gabriel Dănăilă, Valentin Cincu, Alexandru Bortă, câte un eseu.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal