HOCHEI: Konstantin Ryabenko: ”Vreau ca echipa mea să câstige cât mai mlute jocuri”

10
Konstantin Ryabenko, fundașul ucrainian transferat recent la Dunărea, ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre: nivelul hocheiului din România, ceilalți jucători ucrainieni care activează în LNH sau despre numărul străinilor dintr-o echipă din LNH.    
Reporter: Konstantin cum ți-se pare Patinoarul „Dunărea” ? 
Konstantin Ryabenko: Arena arată bine, dar este un pic cam mare în comparație cu altele de pe aici. În vestiare mai este ceva de lucru, avem nevoie de toate condițiile iar asta presupune toate eforturile. 

R: Galațiul ca oraș ce impresie ți-a făcut ? 
K.R.: Îmi place orașul, este compact, am întâlni oameni cumsecade aici și îmi place că orașul este aproape de granița cu Ucraina. 

R: În Liga Națională de Hochei din România activează mai mulți jucători din ucraina, cei mai mulți la Steaua, îi știi ?

K.R: Da îi cunosc pe toți jucătorii ucrainieni din România. Toți sunt jucători profesioniști, cu unii dintre ei am fost coleg de echipă. 

R: Ce știai despre hocheiului din România înainte să vii aici la Galați. Care este nivelul hocheiului din România din ce ai văzut până acum ?

K.R.: Știu hocheiul din România de mai mult timp. În urmă cu ceva ani, am jucat contra celor de la Steaua, pe vremea când ei erau campionii României. Există jucători români buni, dar din păcate pentru campionatul din Riomânia numai la câteva echipe. În opinia mea, ar trebui să se crească numărul de jucători străini dint-o echipă, asta ar ajuta la creșterea nivelului hocheiului din România. 
R: Ce ne poți spune despre tine ca jucător ? 
K.R.: Eu sunt un maximalist, vreau ca echipa mea să câstige cât mai mlute jocuri și să se claseze pe un loc cât mai sus, dacă se poate chiar locul 1. Fiecare jucător trebuie să aibă încredere în el, în special cei de la Galați. 

Konstantin Ryabenko-fundaș, 31 de ani. Sezonul trecut a jucat în Kazakhstan pentru  Beibarys Atyrau. În cariera lui a mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Sokil Kiev, Dinamo Kharkov, Berkut Kiev, Polonia, Stoczniowiec Gdansk și KH Sanok, sau Rusia, Krylia Sovetov 2. Pentru echipele naționale Ryabenko a jucat la trei ediții ale Campionatelor Mondiale, două la U 20 și una la seniori.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal