BASCHET: Centru de Excelență și Academie la Galați

7
După promovarea echipei feminine în Liga Națională, clubul Phoenix U continuă proiectele de dezvoltare a baschetului. Astfel, în premieră pentru România, la Galați se va deschide primul Centru de Excelență. Anunțul a fost făcut de managerul clubului, Florin Nini, în emisiunea Lider Sportiv, de la Pro FM Lider FM.  

Florin Nini: „În premieră pentru Galați și pentru România, noi tot timpul încercăm să facem lucurri frumoase, la Galați, Federația Română de Baschet va deschide un Centru de Excelență. Acest Centru nu se putea deschide fără ajutorul Primăriei Municipiului Galați și a Universității „Dunărea de Jos” Galați. În vară se vor pune bazele singurului Centru de Excelență din România. Cei mai buni copii de 15-16 ani din România vor îmbina școala cu un volum mai mare de muncă în ceea ce privește baschetul”.  

Pe lângă Centrul de Excelență, la Galați, clubulul Phoenix U va deschide și Academia de Baschet. Despre înființarea Academiei, Florin Nini a spus:

„Pentru că Centrul de Excelență începe cu copii de la 15-16 ani, clubul Phoenix U deschide o academie cu grupe de excelență. Vor face parte din Academie copii din tot județul, gratuit, vor fi doar elitele,vor beneficia de pregătirea ”fratelui mai mare”, vom face o pregătire apropiată Centrului de Excelență. Nu ne dorim decât ca după patru ani de la deschiderea Centrului de Excelență să fie cât mai mulți gălățeni care vor juca la echipa de Liga Națională, echipă care la anul, la 15 ani de la înființarea clubului, sperăm să fie în prima ligă”.    

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal