HOCHEI: Adrian Palak: ”Înainte să vin în România, am fost pregătit pentru orice!”

3
Adrian Palak

Transferat la Dunărea în timpul cantonamentului de la Brașov, atacantul slovac Adrian Palak, ne-a vorbit într-un interviu despre: motivele care l-au făcut să aleagă Dunărea, cunoștințele sale despre hocheiul din România înainte să ajungă la Dunărea sau  colegii săi de echipă. 

R: Cum de au ajuns să joci în România, la Dunărea Galați ? Adrian Palak: Dunărea este un club ambițios care țintește cât mai sus în hochei, cu posibilități să joace în Liga Mol, iar oferta primită de la club a fost interesantă pentru mine.

R. În comparație cu arenele din Slovacia, cum este Patinoarul „Dunărea” ? 

Adrian Palak : Patinoarul din Galați este frumos, are cam tot ce-i trebuie, este asemănător cu cele din Slovacia, Liga a II-a. 
R: Cum ți-se pare Galațiul ca oraș, îți place ?  

Adrian Palak: În Galați știu patinoarul, mall-ul și apartamentul în care locuiesc, pentru orice altceva nu am timp! Încă lucrez de unul singur pentru a deveni un jucător cât mai bun! Fiecare țară are farmecul ei, bineânțeles și România. 

R: Înainte să vii la Galați, ce știai despre hocheiul din România ? 


Adrian Palak: Prietenii mei din orașul natal au jucat timp de două sezone la Galați. Ei mi-au transmis tot ce trabuia despre hocheiul și viața din România. Am fost pregătit pentru orice!
R: Din ce ai văzut, cam care este nivelul hocheiului din România, Liga Națională ?


Adrian Palak: Nivelul de joc în România este în creștere, ceea ce este bine. Echipele au jucători străini, foarte importantă este munca de la nivelul copiiilor și juniorilor

R: Ai vreun hocheist sau echipă preferată ? 


Adrian Palak: Marian Gaborik și Marian Hossa sunt cei care mă inspiră! Ei sunt atacanți rapizi și ”trăgători” strălucitori. Ambii au câștigat Cupa Stanley (NHL), în fiecare vară vin și se pregătesc cu noi în Trencin.

R: Cum a fost Cupa de la Brașov, cum crezi că au fost meciurile, de ce crezi că Dunărea nu a câștigat meciuri ? 

Adrian Palak: În Cupă a fost echitabil o finală între Brașov și Miercurea Ciuc. Cele două sunt cele mai bune echipe din România. Cred că Dunărea va ajunge să se lupte pentru trofee dar este nevoie de timp și răbdare.

R: Cum este Marius Trandafir ca antrenor ? 


Adrian Palak: Marius este antrenorul Dunării de mai mult timp. El încearcă să ne aducă tot ce este nou în materie de hochei, să ne motiveze și să ne învețe tot ce este mai bun la fiecare antrenament.   R: Care sunt jucătorii cu care te înțelegi bine, prieteni, de la Dunărea ? 

Adrian Palak: Sunt prieten cu toată echipa. În aceste momente de doresc colegilor Crăciun Fericit și La Mulți Ani, la fel și fanilor clubului Dunărea.

Adrian Palak-Slovacia, atacant, 24 de ani. Sezonul trecut, Adrian Palak, a jucat pentru două echipe din Slovacia, HK Dukla Trencin, în prima ligă din Slovacia și  HK 95 Povazska Bystrica, în liga secundă slovacă. În cariera lui, Adrian Palak, a mai jucat pentru Lämärit, echipă din ligile secunde din Finlanda sau  Chambéry, ligile secunde din Franța. Sosit la începutul acestui sezon la Galați, Adrian Palak, a jucat pentru Dunărea în 14 jocuri și a acumulat un total de 35 de puncte, 18 goluri+17 pase decisive. De altfel, în sezonul regulat al LNH, Adrian Palak a fost cel mai bun marcator de la Dunărea cu 22 de puncte (13 goluri+9 pase) în zece jocuri. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal