HOCHEI: Dimitriy Nimenko: ”Atmosfera în cadrul echipei este prietenească”

14

Dimitriy Nimenko, unul dintre atacanții ucrainieni de la Dunărea, ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre: cum a ajuns la Dunărea, cunoștințele sale despre hocheiul din România înainte să joace la Dunărea sau ceilalți jucători ucrainieni din România. R: Cum ai ajuns să joci la Dunărea ? 


Dimitriy Nimenko: În vară, în pre-sezon, am fost în pregătiri cu echipa Saryarka, din Kazahstan, grupare ce a devenit campioana Rusiei, VHL, în sezonul 2013-2014. Dar, din cauza unor motive necunoscute de mine, nu mi s-a dat posibilitatea să îmi arăt valoarea, așa că am decis să plec din Kahahstan. Imediat după plecarea din Kazahstan am primit ofertă din România, de la Dunărea. Am fost interesat de ofertă și de proiectul de la Dunărea și acum sunt la Dunărea Galați.   R: Din ce ai văzut până acum cum este Galațiul, îți place ? 


Dimitriy Nimenko: Galațiul este un oraș frumos, mă simt foarte bine aici. Când sunt la Galați, îmi este dor de familia mea, de soția mea și fiul meu, acum ei trăiesc în Kiev, Ucraina. În general este bine în Galați, România. Nu sunt pentru prima dată în România, am avut ocazia să joc aici cu echipa națională a Ucrainei. Îmi place în România.  

R: Ce știai despre hocheiul din România înainte să vii la Galați ? 


Dimitriy Nimenko: Aveam câteva date despre hocheiul din România, după cum am spus am mai jucat aici cu echipa națională a Ucrainei. De asemenea, am auzit și de Liga Mol, o ligă puternică, în care joacă unele echipe din România. 

R: Acum că ai jucat câteva meciuri în Liga Națională de Hochei din România, care este nivelul hocheiului din LNH ? 


Dimitriy Nimenko: Din ce am vorbit cu jucătorii din Ucraina care au mai evoluat pe aici, nivelul hocheiului în România este în creștere, iar asta este foarte bine.

R: În LNH evoluează mai mulți jucători din Ucraina, ce știi despre ei ? 

Dimitriy Nimenko: Da, îi știu pe toți ucrainienii care joacă în România. Cu o parte din ei am jucat în aceeași echipă, Kompanion Kiev,  și am câștigat campionatul sezonul trecut în Ucraina.  

R: Ai vreun hocheist favorit sau vreo echipă ? 


Dimitriy NImenko: Hocheistul preferat este Martin St. Louis iar echipa păreferată este Detroit Red Wings. 

R: Cum este Marius Trandafir ca antrenor ?


Dimitriy Nimenko: El este un cunoscător al fenomenului, care are propria viziune asupra jocurilor. El întotdeauna încearcă să sprijine jucătorii din echipa pe care o pregătește și să îi ”seteze” să obțină un rezultat pozitiv. 

R: Dintre jucătorii români de la Dunărea, care îți sunt prieteni ? 


Dimitriy Nimenko: Încerc să comunic cu toți băieții din echipă. Îmi este dificil să aleg pe cineva, asta pentru că joc la Dunărea de puțin timp. Dar atmosfera în cadrul echipei este prietenească, este de ajuns pentru a ne îndeplini obiectivele comune.

Dimitriy Nimenko, atacant 26 de ani. Ultima echipă pentru care a evoluat a fost Berkut Karaganda din Kazakhstan. A mai evoluat pentru echipe din Ucraina precum: Kompanion Kiev, Donbass Donetsk I și II, Sokil Kiev. De asemenea a mai jucat în Belarus pentru HK Gomel (I și II). La echipa națională a evoluat la mai multe ediții ale Campionatelor Mondiale seniori și juniori, ultima oară a jucat pentru Ucraina sezonul trecut la Campionatul Mondial Divizia a I-a, Grupa A. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal