HOCHEI: Dunărea a chinuit liderul

4
La ultima apariție în fața propriilor suporteri din acest an hocheiștii de la Dunărea au lăsat o impresie bună, reușind un meci la fel de bun în fața liderului cât și câștigătoarea sezonului regulat al LNH, Steaua Rangers București. Chiar dacă la final Steaua s-a impus cu 4-2 Dunărea ar fi meritat să câștige cel puțin un punct din jocul de azi cu liderul, după ce au condus liderul și s-au aflat la egalitate până aprope de finalul jocului cu 9 minute.
Deși era anunțată la marcarea primului gol al gălățenilor, ”ploaia” de jucării din pluș a spectatorilor a debutat înainte de începutul meciului în timpul salutului dintre cele două echipe, apoi a continuat în mai multe momente ale jocului. 
Prima repriză s-a încheiat 1-2. Dunărea a deschis scorul în minutul 5 prin Attila Balint din pasa lui Szabolcs Szocs. Avantajul nu a rezistat prea mult pe tabelă, în minutul 7 Steaua a egalat. După ce au încasat golul fundașul Botond Flinta a avut o ieșire nervoasă drept pentru care a fost trimis pe banca de pedepse timp de zece minute. Cum defensiva Dunării este redusă numeric, după pierderea lui Flinta, Mircea Necula joacă fundaș în linia a II-a asta pe lângă cei doi ucrainieni Ryabenko și Shcherbatyuk care au jucat și în linia a I-a și a III-a. După aproape un minut de la marcarea primului gol Steaua mai marchează o dată. Până în finalul reprizei Dunărea are câteva șanse de a reveni dar șuturile lui Necual sau Balint au fost receptate de Catrinoi.  

Deși s-a terminat fără goluri, 0-0, partea secundă a fost extrem de spectaculoasă cu ocazii de a marca din partea ambelor echipe. Cele mai mari au fost ratate de Adrian Palak, a trimis în bară, și Vitali Donika, chair dacă Dunărea era în dublă inferioritate numerică. 
În repriza a treai, încheiată cu acelși scor ca prima 1-2, golurile care au contat s-au marcat în superioritate numerică. Prima dată în minutul cinci Dunărea a beneficiat de o dublă superioritate iar Adrian Palak din pasa lui Botond Flinta a egalat la 2, iar golul decisiv prin care Steaua s-a desprins a fost marcat în minutul 11 când steliștii se aflau în superioritate numerică. Cu trei minute înainte de final înfrângerea gălățenilor s-a concretizat prin golul încasat de Dunărea în urma unei faze încâlcite. Chiar dacă ultimul minut a fost jucat de gălățeni cu șase jucători de câmp contra trei steliști, doi jucători de la Steaua au fost eliminați iar Onodi Otto a lăsat loc unui jucător de atac, înfrângerea nu a putut fi evitată. 
Dunărea a jucat azi cu două linii și un pic. Pe lângă ”linia ucrainiano-slovacă”: Konstantin Ryabenko, Roman Shcherbatiuk, Dimitry Nimenko, Vitali Donika, Adrian Palak (linia I) și cea harghiteană: Attila Goga, Botond Flinta, Szabolcs Szocs, Attila Balint, Levente Lorincz (linia a II-a) au mai jucat din ”linia gălățeană” Mircea Necula și Cătălin Geru.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal