HOCHEI: Dunărea, cu gând de medalie la Cupa României

15
De miercuri până duminică, 17-21 decembrie, la Brașov, Patinoarul „Olimpic” se va disputa ultima competiție oficială a anului, Cupa României. Cele șase echipe din România au fost împărțite în două grupe (A și B), după clasarea de la finalul ultimului sezon din Liga Națională de Hochei. 
Astfel, în grupa A vor juca: Corona Brașov, locul unu, Steaua București, locul patru și Dunărea, locul cinci. În grupa B vor juca celelalte trei echipe din Liga Națională de Hochei, Sport Club Miercurea Ciuc, locul doi sezonul trecut, Progym Gheorgheni, locul trei și Sportul Studențesc București, locul șase. 
Dunărea va debuta la ediția 2014-2015 a Cupei miercuri, 17 decembrie, de la ora 19.00, cu cel mai dificil meci din turneu contra campionilor de la Corona Brașov. În acest sezon Dunărea și Corona s-au întâlnit de două ori, ambele jocuri în sezonul regulat al LNH iar campionii s-au impus 6-2 la Brașov și 7-1 la Galați. 
Apoi, joi, 18 decembrie, de la ora 19.00, gălățenii vor juca cu Steaua București, câștigătoarea sezonului regulat din actuala ediție a Ligii Naționale de Hochei. Dunărea și Steaua s-au întâlnit de patru ori în acest sezon iar de fiecare dată s-au impus steliștii 11-4 și 8-3 în sezonul regulat, 6-3 și 4-2, în turneele LNH. Vineri, 19 decembrie, de la ora 19.00, se va juca ultimul meci din faza grupelor între Steaua și Corona Brașov. La finalul meciurilor din cele două grupe (A și B), echipele de pe primul loc vor juca direct în finala mare a competiției, iar echipele de pe locurile doi vor lupta pentru medaliile de bronz în finala mică. Finala mică se va juca sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 17.00, iar marea finală duminică, 21 decembrie, de la ora 17.00. 
La precedenta ediție a Cupei, disputaă la Galați între 10 și 14 septembrie, Dunărea a jucat în grupa A alături de Sport Club Miercurea Ciuc și Progym Gheorgheni. Gălățenii, pregătiți de finlandezul Kari Rauhanen la acea vreme, au încheiat grupa pe locul doi după Sport Club Miercurea Ciuc echipă ce a câștigat competiția. La Cupa de la Galați Dunărea a pierdut meciul de debut 2-7 cu Sport Club Miercurea Ciuc și a învins 16-0 Progym Gheorgheni. De altfel, meciul cu Progym a fost ultimul la Dunărea pentru antrenorul finlandez Kari Rauhanen cât și pentru cei patru jucătorii finladezi: Janne Jokila, Arttu Niskakangas, Ville Eskelinen, Kai Syväsalmi.  
Despre componența grupei și obiecitvul echipei gălățene la Brașov, președintele clubului Mihai Brandaburs a spus. „Grupa din Cupă este foarte grea. Vom juca cu Steaua și Corona Brașov. Grupa a fost formată conform Tabelei Berger după pozițiile din clasament de la finalul sezonului trecut. Locurile 1, 4 și  5 într-o grupă iar 2, 3 și 6 în cealaltă grupă. Obiectivul nostru la Cupă ar fi să învingem una din cele două adversare din gurpă. Cu Brașovul va fi foarte greu, dar cu Steaua șansele sun cam egale”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal