HOCHEI: Marius Trandafir: ”Ne dorim să câștigam câte o medalie in Cupă si in Campionat”

8

Înainte de plecarea la Campionatul Mondial U 20, Divizia a II-a, Grupa A, antrenroul hocheistilor de la Dunărea si antrenor la echipa nationala U 20, Marius Trandafir, a acordat un interviu săptămânalului  ”Acțiunea”. Interviul poate fi citit intergal mai jos. 

 R: La doar 37 de ani, esti antrenor al echipei de seniori Dunarea si la echipa natională U 20, când ai inceput cariera de antrenor ?

MT: Am debutat in antrenorat in 2002 la Centrul de Copii si Juniori al clubului Dunărea. Cu seniorii am inceput sa lucrez in 2009 ca antrenor secund, iar din 2010 am devenit principal. Meciul de debut ca principal la seniori a fost victoria 6-4, de la Galati, cu campioana de atunci Sport Club Miercurea Ciuc. La loturile nationale am început în 2008 ca secund al echipei nationale sub 20 de ani. Cea mai mare performanta, de pana acum, a fost medalia de bronz obtinuta cu Dunarea in Cupa in sezonul 2011. Am avut sansa sa lucrez cu antrenori precum Tom Skinner, Andy Moor, Otto Kerestesz. Am avut mult de invatat de la fosti mari jucatori si antrenori care au lucrat cu mine la seniorii de la Dunrea, Cornel Chirita, Teo Mocanu, Gabi Gheorghiu, cu care am colaborat sau colaborez bine. La juniori am colaborat la fel de bine cu Ion Berdila și regretatul Toni Marcu, iar loturuile nationale am avut o colaborare buna cu Marius Gliga.      

R: Cum a fost colaborarea cu antrenorul finlandez Kari Rauhanen, care crezi că au fost motivele înlăturării sale de la echipă ? 

MT: Din punctul meu de vedere colaborarea cu domnul Rauhanen a decurs bine. Am lucrat cu antrenorul care a castigat campionatul in Romania si a jucat finala Ligii MOL. Nu stiu de ce a plecat domnul Rauhanen. 

R: Care sunt obiectivele echipei în acest sezon al Ligii Naționale de Hochei cât si al Cupei Romaniei de la Gheorgheni ?

MT: Ne dorim sa castigam o medalie in Cupa si in Campionat. Nu am putut fructifica sansa cand am avut Cupa la Galati, dar atunci din pacate nu s-a jucat finala mica unde am fi avut sansa sa castigam medalie.    

R: Cum sunt acum conditiile de pregatire ale echipei fată de precedentele sezoane ?

MT: Foarte bune. E mult mai bine fata de ce era in anii precedenti. Am avut gheata la patinoar de la inceputul lunii septembrie, lucru ce nu s-a mai intamplat de multa vreme. La patinoar s-a schimbat mantinela, acum avem conditii propice.  

R: Care sunt punctele slabe ale echipei ?

MT: Punctul salb ar fi lipsa  omogenitatii. Tranzitia jucatorilor la echipa, schimbam finalndezii cu austrieci si cehi. Acum increcam cu jucatori din Ucraina care au evoluat si in KHL. Testam mai multi jucatori iar cei care corespund vor lupta alaturi de noi pentru a cuceri o medalie.

R: În februarie, în plin sezon competitional, la Patinoarul „Dunărea” se va organiza meciul de tenis din Fed Cup, România-Spania, unde se va antrena si va juca Dunăreea ?

MT:  Vom pleca in cantonament unde va fi gheata. Optiunile sunt limitate, avem de ales intre Miercurea Ciuc, Brasov sau Carta, unde sunt patinoare deschise. De preferat ar fi la Miercurea Ciuc unde cheltuielile cu orele de gheata sunt mai mici.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal